avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere scoala de soferi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere scoala de soferi

Nu stiu daca s-au mai postat intrebarile aceastea ,da va rog sa-mi raspundeti:
Care-i institutii pot reclama scoala de soferi la care m-am inscris, instructorul pentru urmatoarele:
1.pentru mine s-a stabilit un taif mult mai mare decat cel practicat de scoala de soferi pentru categ B
2.nu am facut nici o ora de legislatie am invatat singura si am luat sala
3.cu o zi inainte de examen eu veam facute 11 ore de condus, ore nu sedinte, si astea cu cearta si insistente din partea mea,cu explicatia ca "numai daca nu vreau n-am sa iau traseul"
4.nu a vazut si nu am semnat caietul cursantului.
5. am fost jignita in multe feluri: esti proasta,nu te duce capul,astia ca tine nu au abilitati de condus ( eu fiind o persoana cu dizabilitate), am fost tracasata pan era sa fac un accident in trafic
6.la insistentele mele de a face ore am primit o replica "daca tu ma toci la cap asa ai sa platesti masina ca sa vina la examen... am sa-ti las masina pe rosu si daca ii pui benzina ai sa faci ore,daca nu nu"
7.nu am platit intreaga suma si nici nu intentionez deoarece din punctul meu de vedere acest individ a incalcat contractul incheiat (in contract nu se prevede un numar de ore de legislatie sau de traseu,ceeace inseamna ca se aplica prevederile legale, adica 24 ore legislatie si 30 ore traseu si nici ca voi plati masina ca sa vina la examen).
8.mi-a spus ca nu am fost taxata pentru legislatie pentru ca am invatat singura,ci doar pentru orele de condus.Eu am platit 600 ron pentru 11 ore.asta inseamna 60 lei aproape ora. Ati putea sa-mi spuneti ce for sau ce lege prevede modalitatea de stabilire a tarifelor pentru scoala de soferi?
Am inregistrarile audio a tutror lucrurilor pe care le-am sustinut aici, stiu ca in intanta acestea nu sunt probe, dar stenograma inregistrarilor audio dupa cae stiu eu pot fi folosite.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI POP , Consilier juridic 13:56, 15 Decembrie 2013
Scolile de soferi sunt autorizate de ARR -Autoritatea Rutiera Romana conform Normelor privind autorizarea școlilor de conducători auto și a instructorilor auto aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 733/2013.
[ link extern ]

Tarifele sunt stabilite de fiecare scoala de soferi in parte, din acest motiv nu veti regasi aceleasi tarife la toate scolile.

Tariful ptr o masina hidramata sau adaptata pentru persoane cu dizabilitati este de regula mai mare decat cel ptr o masina obisnuita.

In tariful cursurilor nu intra inchirierea masinii ptr sustinerea examenului ci doar legislatia si orele de condus. De asemenea, nu intra taxele ptr obtinerea fisei medicale, testul psihologic, sustinerea examenului cu politia (6 lei), cazierul (10 lei +timbre fiiscale), taxa ptr permis (68 lei).

In contract trebuie sa scrie nr de ore si traseu iar in caietul cursantului trebuie semnat de acesta ca a efectuat ora respectiva.
Buna ziua,

Puteti face plangere la I.S.C.T.R. - Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier sau la A.R.R - Autoritatea Rutiera Romana.
ISCTR - este institutia care se ocupa de control (asa cum ii spune si numele), inclusiv de controlul scolilor de soferi si a instructorilor auto;
ARR - este institutia care se ocupa de autorizarea scolilor de soferi si a instructorilor auto.
Ambele institutii se afla in subordinea Ministerului Transporturilor.

O zi placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala de soferi ContSters327623 ContSters327623 Buna ziua! Am inceput o scoala de soferi si nu stiu daca o voi mai termina fara sa nu fiu furata la greu si umilita groaznic. Am luat PROBA TEORETICA DIN ... (vezi toată discuția)
Obligatii instructor auto GFAdr. GFAdr. Buna ziua ! Am inceput sa fac scoala de soferi in luna mai.. Instructorul meu auto nu m-a mai chemat la o ora practica de o luna si ceva, iar ore pentru a face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in luna martie a acestui an m-am inscris la scoala ... Nicoleta.I.Cimpoeru Nicoleta.I.Cimpoeru Buna ziua , In luna martie a acestui an m-am inscris la scoala de soferi X unde instructor auto (individual zice el) era angajat o cunostiinta. Am ... (vezi toată discuția)