avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nedumerire sentinta civila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nedumerire sentinta civila

Buna ziua,
Vin cu o intrebare la care nu am gasit inca un raspuns satisfacator. Am un baietel de 3 ani si in urma unui proces de tagada a paternitatii am obtinut numele de familie al tatalui pt. baiat si custodia lui-integrala.Pe acte scrie ca hot. jud. e definitiva si irevocabila prin neapelare. Vreau sa il scot din tara, sa mergem in vacanta intr-unul din statele membre ale UE si am citit pe site-ul Politiei de frontiera ca pentru aceasta '' parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;''Am inteles de aici ca nu mai am nevoie de acordul tatalui.
Nedumerirea mea ar fi: ce act anume trebuie sa prezint? Pentru ca eu am primit de la judecatorie o sentinta civila- unde se stipuleaza, pe langa obiectul procesului si alte analize ale dosarului, ca minorul imi este incredintat mie-care are in total vreo 7 pagini . Trebuie sa prezint toata aceast sentinta?Un act separat care sa ateste doar dreptul meu de custodie nu am.Trebuie tradusa in limba tarii in care plec?

Multumesc anticipat celor care isi vor consuma timpul raspunzandu-mi!
Cel mai recent răspuns: iordachealina , utilizator 17:15, 15 Decembrie 2013
Aveti nevoie de toata hotararea definitiva si irevocabila legalizata, nu se traduce. Sa aveti si o copie xerox dupa ea.
Totusi, pt ce v-ati judecat, tagada de paternitate ? In acest caz ar fi trebuit sa fiti singurul parinte.. sau stabilire paternitate ? sau si una si alta ?
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Procesul a fost deschis pentru stabilire paternitate, incredintarea minorului mie si , totodata, pentru ca minorul sa poarte numele de familie al tatalui sau biologic.Nu stiu care este diferenta intre tagada si recunoastere de paternitate, din acest motiv, poate, m-am exprimat gresit.
daca ar fi fort un copil provenit din casatorie si nu ar fi fost copilul sotului dvs, ar fi fost potrivita o actiune in tagaduirea paternitatii.
Dvs aveti un copil din afara casatoriei si ati actionat in stabilirea paternitatii pt ca tatal nu a vrut sa il recunoasca.
Copilul va e incredintat dvs , cand v-ati judecat, ce scrie in hotarare ?
Va multumesc pentru ajutor.In sentinta,(sper ca la asta va referiti cu hotararea, din pacate altceva eu nu mai am) se specifica admiterea actiunii formulata de mine, se constata ca paratul este tatal minorului, dispune ca acesta sa poarte in viitor numele paratului si imi incredinteaza mie, spre educare si crestere, minorul.Mai jos pe pagina am stampila de legalizare cf cu originalul, cu mentiunea ca a ramas definitiva si irevocabila prin neapelare. Este suficient sau afara de copia acesteia legalizate mai am nevoie de altceva, in acest caz?
Nu mai aveti nevoie de absolut nimic. In baza acestei hotarari ii veti face si pasaport copilului si... vacanta placuta !

Alte discuții în legătură

Prezentare la divort g_abryela g_abryela Buna ziua.Am si eu cateva intrebari.Cererea de divort s-a depus de comun acord, avem termenul pe 19 ianuarie si tocmai m-a anuntat ca atunci nu se afla in ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara a copilului minor xntcristina xntcristina Buna ziua ! Am o prietena care are o fetita de 17 ani . Problema este ca ea nu s-a mai casatorit nici o data cu tatal fetitei ,dar pt a-i demonstra acestuia ca ... (vezi toată discuția)