avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amnistiere sau gratiere ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amnistiere sau gratiere ?

Buna seara,numele meu este Marian A. si as dori sa va aduc la cunostinta faptul ca am primit citatie pt data de 23 ianuarie 2014 in calitate de inculpat pe fond la OUG, 195/2002. Lucrurile sunt destul de clare in conditiile in care am recunoscut fapta comisa procurorului de caz. In sfarsit, fapta a fost comisa in 12 04 2013 si a constat in depistarea mea in trafic cu o alcoolemie de 0.6 la etilotest si dupa recoltarea probelor de sange 1,5 si respectiv 1,3. Cu respect as dori sa ma sfatuiti cum sa procedez in conditiile in care se instituie amnistia si gratieraea in aceasta luna,dupa cum se vede in mass-media.Fapta se amnistiaza sau se gratiaza ? In fiecare caz va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez ? Concret , cand am voie sa sustin din nou examen pentru obtinerea permisului auto ? PS. Se recomanda in citatie sa-mi angajez aparator. Mai este cazul ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: tortio , utilizator 15:29, 30 Ianuarie 2014
Nu va mai ganditi la gratiere sau amnistie ca va amagiti degeaba, va recomand sa va prezentati la proces, daca va angajati avocat poate fi benefic pentru dvs, daca veti fi condamnat si hotararea ramane definitiva peste un an de zile va puteti prezenta la examen pentru un nou permis, in conditiile in care se dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
Eu personal sunt 100% sigur ca legea gratierii o sa treaca. Sunt persoane foarte importante care au probleme penale si sunt interesati ca sa treaca. Daca nu erau acele persoane care au nevoie de o astfel de lege n-as mai fi fost deloc asa sigur ca o sa treaca si probabil daca s-ar fi facut ar fi vizat doar pedepsele foarte mici. Parlamentarilor cu siguranta nu le pasa de Europa, gura lumii, presa cand fac legi controversate. Au demonstrat asta de multe ori.

In ce priveste intrebarea dumneavoastra, trebuie vazut actul final. Am inteles ca se voteaza dupa 1 februarie. Puteti sa beneficiati sau puteti sa nu beneficiati in functie de modificarile care o sa se faca la lege.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2013
ContSters304069, utilizator
Va multumesc pt raspuns.M-am mai documentat intre timp si in forma in care se afla acum legea,nu beneficiez de amnistie (se specifica clar) in schimb beneficiez numai de gratiere. Ceea ce imi este neclar este faptul daca legea se aplica pt cei condamnati definitiv sau si pt cei care urmeaza a fi judecati ,cu dosare pe rol ? Chiar nu stiu cum sa mai pocedez .Va multumesc pt raspunsuri.
Se aplica pentru toti in forma in care e redactata acum, si pentru cei condamnati definitiv si pt cei cu dosare pe rol, conteaza ca fapta sa fi fost comisa inainte de intrarea in vigoare a legii. Va recomand sa va angajati un avocat.
Multumesc,sunt la pamant financiar si de aceea as fi dorit sa primesc cat mai multe informatii, dar vad ca nu s-au inghesuit multi sa raspunda. Nu stiu cat e de relevant dar eu nu consum alcool. Asta pt cei care cred ca am probleme , tinand cont de fapta, pur si simplu s-a intamplat,atata tot. Oamenii sunt supusi greselii.Ultima data cand am consumat alcool a fost pe 1 mai 2013.In plus de asta sunt hipertensiv sub supraveghere medicala si am hipotiroidie. Asta este...unde i lege nu i tocmeala. O seara placuta !

Alte discuții în legătură

Se amnistiaza o singura fapta? oltul oltul amnistia inlatura raspunderea penala pentru infractiunea savarsita.... cei care au 2 pedepse? se amnistiaza ambele? sau au mai multe dosare pe rol..se ... (vezi toată discuția)
Proiect de lege privind gratierea unor pedespe si amnistierea unor infractiuni Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform unui proiect de lege intitulat \\\\"Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse\\\\", depus la Cameră de deputaţii ... (vezi toată discuția)
Amnistie - infractiuni rutiere ContSters224507 ContSters224507 Daca cineva e judecat pentru o infractiune rutiera si apoi apare o lege de amnistie (un senator urmeaza sa propuna o dubla amnistie, una anul acesta, una anul ... (vezi toată discuția)