avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prins fara permis dar stationat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prins fara permis dar stationat

Buna seara, acum 2 noptii fratele meu si varul meu au fost prinsi de politie fara carnet, se intorceau de la o petrecere au vazut la o distanta considerabila duba politiei care au oprit un cetatean, acestia imediat au oprit masina pe un pod in fata unei case si au stat pret de cateva minute apoi echipajul format dintr-un politits comunitar si un politist au venit la masina au deschis direct porbagajul si I.au luat la sectie. Varul care statea la volan a facut urat pt ca nu aveau niciun motiv sa ii ia la sectie pentru ca erau parcati si se putea intampla multe in timpul acela, pe motivul acesta nu a dat declaratie nu a suflat in fiola si nu a vrut sa I.se ia probe de sange, fratele meu in varsta de 17 ani speriat si sub presiunea politistului a declarat tot spunandu-I ca varu a recunoscut tot daca nu faci la fel te inchid, acum intrebarea mea este poate fratele meu sa retraga declaratia sa o schimbe sau ceeste de facut pentru a nu putea sa lefaca nimic pentru ca ei practic nu au nimic inafara de declaratia fratelui meu
Cel mai recent răspuns: tibiolah , utilizator 19:22, 19 Decembrie 2013
Inteleg ca vorbim de 2 infractiuni in concurs, conducere fara permis si sustragere de la recoltare, varul dvs are dosar penal si risca condamnarea.

ART. 86*)
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influenţa alcoolului sau a unor produse ori substanţe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
#CIN
*) Conform art. 121 pct. 1 şi art. 247 din Legea nr. 187/2012 (#M16), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal), art. 86 se abrogă.

#B
ART. 87*)
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (1) se sancţionează şi persoana care conduce un autovehicul sau un tramvai şi care se află sub influenţa unor substanţe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
(3) Substanţele sau produsele stupefiante, precum şi medicamentele cu efecte similare acestora se stabilesc de către Ministerul Sănătăţii Publice, iar lista acestora se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(4) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unei persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoare de la 2 la 7 ani.
(5) Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
#CIN
*) Conform art. 121 pct. 1 şi art. 247 din Legea nr. 187/2012 (#M16), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal), art. 87 se abrogă.

#M3
Da, dar v.am spus cum stau lucrurile , erau opriti si eu vreau sa stiu daca se poate face ceva ,daca exista o portita , va rog ajutati-ma
Ce portita sa existe, este vorba de un dosar penal care se va instrumenta, personal nu vad prea roz situatia.
Ma gandesc ca fratele meu poate sa isi retraga declaratia sa spuna ca a fost influentat de politist , si de frica ce ia dictat aia a scris
Este ceva de facut? Poate sa retraga declaratia sau sa o schimbe sau ce e mai bine? Ajutati.ma va rog

Alte discuții în legătură

Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice feli27 feli27 Unui bun prieten i s-a ridicat permisul de conducere pe baza art 87/5 si anume refuzul de a i se recolta probe biologice.Acesta a condus baut pe un drum ... (vezi toată discuția)
Prins la volan cu permisul suspendat andruschi andruschi buna ziua ! am si eu o intrebare, am fost prins conducand cu permisul suspendat, asi vrea sa stiu si eu cam care sunt consecintele . Precizez ( nu am consumat ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului anicol anicol Buna ziua,pe 18.12.2011 prietenul meu s-a urcat la volan sa-l duca pe un prieten acasa,a circulat pe drum national mai putin de 50m,ghinionul lui a fost ca ... (vezi toată discuția)