avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Competenta DNA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Competenta DNA

Buna ziua. Am urmatoarea intrebare. Este de competenta DNA cercetarea unei infractiuni de tentativa la infractiunea prev de art. 8 alin. 1 din Legea evaziunii fiscale? In conditiile in care nu exista un prejudiciu, aspect precizat si in rechizitoriu si in conditiile in care in legea de functionare a DNA se precizeaza ca : Departamentul Naţional Anticorupţie este competent să efectueze urmărirea penală, dacă s-a cauzat o pagubă materială mai mare decât echivalentul în lei a 1.000.000 euro, în cazul infracţiunilor prevăzute.........., şi în Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
Expresia.....daca s-a cauzat o paguba.....se poate interpreta si insensul ....daca se putea produce o paguba.......sau este de stricta interpretare si paguba trebuie sa fie efectiv. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: serbyo , utilizator 19:34, 17 Decembrie 2013
In penal se ia in considerare doar paguba efectiva. Beneficiul nerealizat nu se ia in calcul, ca la civil
multumesc pt raspuns....este adevarat ce spuneti insa nu ma lamureste pe deplin. Problema se pune daca DNA este competent si in ceea ce priveste tentativa la infractiunile in care posibilul prejudiciu este mai mare de 1 milion de euro ? Imi poate raspunde cineva....daca cunoaste jurisprudenta sau practica. Eu sunt de parere citind legea DNA ca sunt competenti doar daca s-a produs efectiv prejudiciul iar in cazul tentativei competenta revine parchetului de pe langa judecatorie, insa am o speta in care rechizitoriu este intocmit de DNA desi nu se retine niciun prejudiciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala - legea 241/2005 - concurs art. 9 lit a, b si c papoc papoc Se poate retine conurs intre formele de evaziune fiscala prevazute de art. 9 alin. 1 lit. a, b si c din Legea 241/2005? Art. 9. - (1) Constituie ... (vezi toată discuția)
Prescriere fapta evaziune fiscala radu.radauti72 radu.radauti72 Sunt acuzat de fapte de evaziune fiscală , infracțiuni săvârșite in 2009, prejudiciu estimat la 160.000 euro, limite de pedeapsa 2-8 ani. Când se poate ... (vezi toată discuția)
Dna silviu35 silviu35 DNA se poate lua de fostul angajator ca a fost amendat si are nereguli cu incalcari ale drepturilor mele banesti.CUM procedez in final (vezi toată discuția)