avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii pentru birou de mediator
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii pentru birou de mediator

Buna ziua in noiembrie mam autorizat ca birou de mediator, deci sunt novice ..... va rog sa mi spuneti ce declaratii trebuie sa depun pentru 2013 si 2014?

in contul meu de mediator am primit de la o persoana fizica o suma de bani cu titlu de imprumut pentru birou. cum inregistrez acea suma in registrul incasari plati?nu are legatura cu activitatea de mediere...si pe acea suma de bani nu are rost sa pplatesc impozit, nu?
va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 20:15, 17 Decembrie 2013
Suma de bani nu se trece in RJIP si nici nu se impoziteaza pentru ca nu e venit al activitatii prestate.
Pana pe 25 mai 2013 veti depune declaratia 200 pentru anul 2013.
Pana la 30 ianuarie 2014 veti depune declaratia 220 cu venitul estimat pentru 2014.
Pana pe 25 februarie 2014 depuneti declaratia 392B pentru cei care nu sunt inregistrati ca platitor de tva.
Multumesc domnule moderator George,

In concluzie cu suma din contul biroului primita cu titlu de imprumut nu trebuie sa fac nimic, nu intereseaza pe nicio autoritate? pur si simplu nu ii inregistrez in acel registru si niciunde altundeva?
multumesc mult.
o seara buna!
Da. Cititi din codul fiscal ART. 48 Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
......
(3) Nu sunt considerate venituri brute:
a) aporturile în numerar sau echivalentul în lei al aporturilor în natură făcute la începerea unei activităţi sau în cursul desfăşurării acesteia;
b) sumele primite sub formă de credite bancare sau de împrumuturi de la persoane fizice sau juridice;
Va multumesc pentru toate informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unei asociatii non profit/fundatii.... jewelled jewelled ..... ce Formulare si ce datorii am la bugetul statului in 2014? Am un colaborator cu contract prestari servicii, nu avem profit, strangem fonduri pentru ... (vezi toată discuția)
Depunere decizie de impunere intreprindere individuala studenta1 studenta1 Am o intreprindere individuala din martie 2013 si pe 11.03.2013 am depus un formular ,,Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale pentru profesii liberale Lentian Lentian Buna ziua, Am inceput in iulie 2013 activitate de mediere. Am depus la la ANAF declaratia de inregistrare fiscala 070 si declaratia privind venitul estimat ... (vezi toată discuția)