Buna ziua in noiembrie mam autorizat ca birou de mediator, deci sunt novice ..... va rog sa mi spuneti ce declaratii trebuie sa depun pentru 2013 si 2014?
in contul meu de mediator am primit de la o persoana fizica o suma de bani cu titlu de imprumut pentru birou. cum inregistrez acea suma in registrul incasari plati?nu are legatura cu activitatea de mediere...si pe acea suma de bani nu are rost sa pplatesc impozit, nu?
va multumesc.
Suma de bani nu se trece in RJIP si nici nu se impoziteaza pentru ca nu e venit al activitatii prestate.
Pana pe 25 mai 2013 veti depune declaratia 200 pentru anul 2013.
Pana la 30 ianuarie 2014 veti depune declaratia 220 cu venitul estimat pentru 2014.
Pana pe 25 februarie 2014 depuneti declaratia 392B pentru cei care nu sunt inregistrati ca platitor de tva.
In concluzie cu suma din contul biroului primita cu titlu de imprumut nu trebuie sa fac nimic, nu intereseaza pe nicio autoritate? pur si simplu nu ii inregistrez in acel registru si niciunde altundeva?
multumesc mult.
o seara buna!
Da. Cititi din codul fiscal ART. 48 Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
......
(3) Nu sunt considerate venituri brute:
a) aporturile în numerar sau echivalentul în lei al aporturilor în natură făcute la începerea unei activităţi sau în cursul desfăşurării acesteia;
b) sumele primite sub formă de credite bancare sau de împrumuturi de la persoane fizice sau juridice;