avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... In legea 448/2006
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

In legea 448/2006

Conf art 27 din lege se mentioneaza ca persoanele cu handicap grav si accentuat beneficiaza de acest articol.Sotia mea nu a reusit sa ia adeverinta pentru reabilitarea locuintei pentru ca are handicap cod 4 vizual. Nu am vazut in lege ca se face distinctie dupa natura handicapului. exista alte prevederi in acest sens sau doar am fost trimisi la plimbare?
multumesc mult persoanei care imi va putea raspunde
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:22, 17 Decembrie 2013
Cod handicap 4 reprezinta un handicap vizual.Aceasta aste doar natura handicapului de care sotia dvs sufera.Numai ca, in functie de gravitatea lui, handicapul poate fi impartit in mai multe categorii(grade de handicap):grav, accentuat, mediu, usor.Potrivit art 27 din L 448/2006 doar primele 2 forme de handicap pot beneficia de prevederile respectivului articol.Daca sotia dvs nu are in posesie un certificat de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat nu este eligibila ...
Multumesc inca o data pentru promptitudine.
Sotia are handicap accentuat congenital permanent. Este pensionata in prezent. Am intocmit dosarul cu :
copie certificat , copie ci, declaratie pe propia raspundere conf art din lege.
La directia locala nu au vrut sa primeasca cererea pentru eliberarea unei adeverinte conf legi cu mentiunea ca nu primesc cereri decat de la persoanele cu handicap fizic( cel vizual nu il condidera fizic- banuiesc ca se refereau la cel locomotor) La banca am fost si pot primi imprumutul daca aduc adeverinta. Chair daca risc sa ma repet : exista mentiuni speciale ca cei cu handicap vizual nu au dreptul la aceasta adeverinta sau este un abuz?)
Domnule, respectiva "facilitate" se refera doar pentru persoanele cu handicap care au nevoie de, sa zicem auto pentru persoane cu handicap, sau amenajarea locuintei in sensul accesului in locuinta, deci practic persoane cu handicap locomotor.
P.S. ...si numai facilitate nu era respectiva prevedere.
L nr 448/2006 Art. 27
(1) Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului.
(2) Beneficiaza de prevederile alin. (1) si familia sau persoana care are in ingrijire cel putin un copil cu handicap grav ori accentuat.

Concret pe dv va intereseaza creditul pentru "reabilitarea locuintei " ?
Pentru reabilitarea locuintei dupa cum ati precizat in prima postare,nu se acorda aceasta facilitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare only_me only_me Am cumparat o masina din Franta, inmatriculata 2005. Sotul meu este cu handicap de gradul II grav. Mentionez ca nu este handicap locomotor. Am vreo reducere ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit teren si cladire chivudana chivudana Tatal meu are certificat de handicap gradul 1 grav. Si pensionat cu pensie de munca. As dori sa stiu daca este scutit de impozit pe terenul si cladirea casei ... (vezi toată discuția)
O persoana cu dizabilitati poate sa lucreze fara sa piarda indemnizatia? andrisanalina andrisanalina Spuneti-mi, va rog,daca o persoana cu grad 1 handicap permanent, cu insotitor,(fara picioare),poate sa se angajeze fara a pierde indemnizatia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)