Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Am mostenit o suprafata de padure de la tatal meu pentru care inca nu am facut succesiunea (pentru celelalte bunuri am facut-o). Va trebui sa fac un supliment de mostenire pentru acest teren, insa la notariat mi s-a spus sa vin cu actele si atunci mi se va spune cat este taxa respectiva. As vrea, insa, sa stiu inainte cat ma va costa succesiunea si de aceea adresez marea rugaminte catre cineva care cunoaste sa ma ajute sa-mi spuna o valoare aproximativa pentru aceasta taxa de succesiune. Este vorba despre o suprafata de 3,25 hectare de padure situat in zona administrativa a orasului Mioveni. Vă mulţumesc foarte mult
Pai tocmai asta spuneam, că notarii refuza sa spuna pana nu aduc actele si se asigura ca fac succesiunea la ei la cabinet. cest lucru e valabil si pentru notarul la care trebuie sa fac aceasta succesiune(fiind un supliment de mostenire, trebuie sa fac documentele la acelasi notar la care am incheiat primele acte de succesiune). De aceea rugasem aici, pe forum, daca stie cineva care este valoarea acestei paduri in grila notariala. Rugamintea o adresez in continuare oricui stie si ma poate ajuta cu raspunsul. Multumesc
Stimate user daca faceti supliment la succesiune tot la acel notar veti ajunge. Calea cea mai sigura si cea mai scurta este sa l intrebati pe notarul respectiv cat va costa, fara sa suplimentati neaparat. Nimeni nu sta sa va caute pe forum in niste grile stufoase in care nu cauta Decat notarii...
Doamna notar are dreptate, nu puteti face suplimentul la certificatul de mostenitor decat la notarul la care ati facut certificatul initial, in ce priveste grila incercati pe net eu asa am gasit valoarea la care se calculeaza taxele notariale la un teren in alt judet. Trebuie sa stiti ca fiecare judet are grila lui, calculata de un expert din judet;succes!
Da, exact asta am scris mai sus, că la notariatul unde trebuie sa fac succesiunea notarul NU doreste sa-mi spuna valoarea taxei decat dupa ce duc actele. Am incercat si la alt notariat sa intreb, insa cu acelasi rezultat. Nici pe net nu am gasit vreo informatie despre valoarea acelui teren in grila notariala. Oricum, multumesc pentru raspunsuri.
Taxe succesiune
broscuta1000
Desi in unele grile se prevad reduceri de 10 %-20 % pentru imobilele mai vechi , am vazut ca putini notari aplica aceste reduceri. In unele grile valoarea ... (vezi toată discuția)
Grila notarilor
fannne
Buna ziua,
As dori sa intreb daca stie cineva vreun site unde este publicata integral grila notarilor cu valorile proprietatilor pentru a se putea ... (vezi toată discuția)