avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa succesiune padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa succesiune padure

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Am mostenit o suprafata de padure de la tatal meu pentru care inca nu am facut succesiunea (pentru celelalte bunuri am facut-o). Va trebui sa fac un supliment de mostenire pentru acest teren, insa la notariat mi s-a spus sa vin cu actele si atunci mi se va spune cat este taxa respectiva. As vrea, insa, sa stiu inainte cat ma va costa succesiunea si de aceea adresez marea rugaminte catre cineva care cunoaste sa ma ajute sa-mi spuna o valoare aproximativa pentru aceasta taxa de succesiune. Este vorba despre o suprafata de 3,25 hectare de padure situat in zona administrativa a orasului Mioveni. Vă mulţumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: StelianaAlexandru , utilizator 16:07, 2 Noiembrie 2017
Va rog sa-mi spuneti daca a fost absolut necesar ca suplimentarea succesiunii sa se faca la acelas notar la care s-a dezbatut succesiunea initiala. Pai dc s-a inchis cabinetul, sau a murit fostul notar, sau nu doresc sa continui la acelas notar, cum se procedeaza?
Multumesc.
StelianaAlexandru a scris:

Va rog sa-mi spuneti daca a fost absolut necesar ca suplimentarea succesiunii sa se faca la acelas notar la care s-a dezbatut succesiunea initiala. Pai dc s-a inchis cabinetul, sau a murit fostul notar, sau nu doresc sa continui la acelas notar, cum se procedeaza?
Multumesc.

Da, este musai sa mergeti la acelasi notar. Dosarul e inregistrat acolo, deci si urmatoarele suplimente trebuie facute tot acolo. Daca a murit sau s-a inchis cabinetul , va adresati notarului care i-a preluar arhiva. Daca doriti la alt notar, trebuie sa solicitati transferul dosarului. Si numai daca notarul respectiv e de acord, si de asemenea si Presedintele Camerei, puteti stramuta dosarul la alt notar.
Multumesc mult pentru raspuns. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza teren extravilan in certificat de mostenitor extrem de mare stanescu2 stanescu2 Buna ziua, Eu si sora mea am mostenit de la tatal nostru doua hectare de padure (2 parcele separate - unul de 1 ha si celalat cota indiviza de 1/3 din 5 ha) ... (vezi toată discuția)
Taxe succesiune broscuta1000 broscuta1000 Desi in unele grile se prevad reduceri de 10 %-20 % pentru imobilele mai vechi , am vazut ca putini notari aplica aceste reduceri. In unele grile valoarea ... (vezi toată discuția)
Grila notarilor fannne fannne Buna ziua, As dori sa intreb daca stie cineva vreun site unde este publicata integral grila notarilor cu valorile proprietatilor pentru a se putea ... (vezi toată discuția)