Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Am mostenit o suprafata de padure de la tatal meu pentru care inca nu am facut succesiunea (pentru celelalte bunuri am facut-o). Va trebui sa fac un supliment de mostenire pentru acest teren, insa la notariat mi s-a spus sa vin cu actele si atunci mi se va spune cat este taxa respectiva. As vrea, insa, sa stiu inainte cat ma va costa succesiunea si de aceea adresez marea rugaminte catre cineva care cunoaste sa ma ajute sa-mi spuna o valoare aproximativa pentru aceasta taxa de succesiune. Este vorba despre o suprafata de 3,25 hectare de padure situat in zona administrativa a orasului Mioveni. Vă mulţumesc foarte mult
Pai normal ca v a cerut sa vada actele. Nu este ca la piata, nu se fixeaza asa la mercurial. Exista o grila, exista paduri de fag stejar salcam...., asta pe judete...deci nu este ceva anormal sa duceti actele ca sa vada notarul si sa va poate face un calcul exact.
Cand va doare ceva, trimite ti pe altcineva la doctor sau intrebati doar la telefon ce diagnostic va pune si ce tratament va da sau va duceti sa va examineze?
Stimata doamna notar Joha,
Intre timp am rezolvat de mult problema, insa mă văd obligat sa va raspund vazând câtă vehemenţă aveţi în postarea dvs., mai ales că nu înţeleg ce v-a făcut ca, după ce mi-aţi dat un răspuns în decembrie 2013 şi de atunci eu nu am mai postat nimic, să veniţi acum cu această intervenţie. Aşadar, NICĂIERI în titlul de proprietate nu scrie ce esenţă are lemnul din pădure. Oricât ar părea de ciudat, aveam şi eu habar că există pe lumea asta păduri de stejar, fag, tei, salcâm ori alte esenţe. Numai că în calculul taxei NU s-a ţinut cont de asta, din simplul fapt că nu este menţionat nicăieri în acte. Deci, singurul aspect care a contat era cel menţionat de mine în întrebare postată în luna decembrie 2013, şi anume suprafaţa şi localitatea. În zona respectivă există parcele din multe esenţe şi, în mod logic, valoarea unei păduri ar trebui să ţină cont şi de acest aspect, însă - surpriză! - nu s-a ţinut cont. Deci, puteam avea pădure de stejar de 100 de ani sau pădure de salcâm şi tei de 40 de ani - aşa cum am eu, iar taxa de succesiune era fix aceeaşi. Aşadar, sincer, nu prea înţeleg intervenţia dvs. după 10 luni de când am postat această întrebare şi analogia cu mersul la medic care este - cu scuzele de rigoare - total inadecvată. Eu când am postat întrebarea am scris ceea ce era pe act şi - în cazul în care era o treabă atât de complicată şi deranjantă - nu cred că era cineva obligat să mă bage în seamă. Era pur şi simplu o întrebare ca să ştiu la ce să mă aştept, la ce ordin de mărime al sumei. Constat acum cu uimire că timp de aproape zece luni întrebarea postată de mine în decembrie (care era - zic eu - politicoasă, nu a avut nimic ofensator şi, mai mult, firul discuţiei îl încheiasem mulţumind celor care au avut amabilitatea să răspundă, deci inclusiv dvs.) v-a sâcâit şi v-a frământat atât de mult încât aţi simţit nevoia să mă puneţi la punct acum, după 10 luni. Aşadar, îmi cer scuze că v-am provocat atâta supărare fără vrerea mea.
1. Nu v am raspuns dvs.
2. Este treaba notarului cum v a incadrat padurea fiecare raspunde pentru cee ce face
3. Nu vad ce v a deranjat. La avocat si la notar se lucreaza cu actele in fata nu d in auzite.
4. Analogia nu este deloc deplasata daca o ganditi logic.
5. Am.scris dupa 10 luni dupa ce va raspunsesem initial , pt userul care a postat acum si nu pt dvs.dvs ati primit raspuns atunci.
6. Va rog daca nu aveti de adaugat altceva in topic in legstura cu subiectul sa va abtineti de la comentarii Off topic.
Multumesc.
Pai normal ca v-a cerut sa vada actele. Nu este ca la piata, nu se fixeaza asa la mercurial.
Evident că aceste rânduri se refereau la ceea ce am postat eu în decembrie 2013, nicidecum la userul elisa27. Acest user mi s-a adresat mie, întrebându-mă cât m-a costat (răspuns pe care i l-am şi dat). Aşa că să ne asumăm corect ceea ce scriem
Taxe succesiune
broscuta1000
Desi in unele grile se prevad reduceri de 10 %-20 % pentru imobilele mai vechi , am vazut ca putini notari aplica aceste reduceri. In unele grile valoarea ... (vezi toată discuția)
Grila notarilor
fannne
Buna ziua,
As dori sa intreb daca stie cineva vreun site unde este publicata integral grila notarilor cu valorile proprietatilor pentru a se putea ... (vezi toată discuția)