Buna ziua. Am actionat in instanta politia pt. suspendarea permisului de conducere din cauza neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni. In cele din urma am pierdut procesul. Acum intentionez sa merg pe varianta recursului, in tremen de 15 zile de la primirea rezolutiei. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie achitate taxe suplimentare pt acest demers, exceptand onorariul avocatului. Multumesc.
Dupa intrarea in vigoare a OUG 80/2013, plagerile contraventionale si caile de atac in acest sens se timbreaza potrivit dispozitiilor art. 19 ,,In materie contraventionala, plangerea impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, precum si calea de atac impotriva hotararii pronuntate se taxeaza cu 20 lei".
Astfel, daca actiunea a fost introdusa inainte de intrarea in vigoare a acestei ordonante, pentru promovarea caii de atac nu se percepe nicio taxa de timbru, iar daca actiunea a fost introdusa dupa intrarea in vigoare a ordonantei de mai sus, se percepe o taxa de 20 lei, pentru promovarea recursului.