avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma noua ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma noua ITM

Buna seara!!!
Am mare nevoie de o parere... :)
Am infiintat o societate...SRL, apoi Administratorul societatiii a fost la ITM in vederea eliberarii Registrului de Angajati si de acolo i s-a eliberat Registrul Zilierilor!

Imi puteti da mai multe informatii?

Va multumesc
Pe curand
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 19 Decembrie 2013
Buna ziua,

Registrul unde se inscriu angajatii se tine electronic si se numeste registrul de evidenta al salariatilor (revisal).

Aveti nevoie de imputernicire pentru parola revisal si adresa depunere revisal semnate si stampilate (formularele sunt standard), plus un CD unde trebuie sa salvati prima angajare pe care ati realizat-o in softul Revisal HG 2011. Dupa ce depuneti veti primi un user si o parola (user-ul este codul fiscal al firmei) iar apoi puteti face angajari fara sa mai mergeti la ITM bineinteles cu respectarea Codului Muncii.
Atentie in maxim 30 de zile de la prima angajare trebuie sa mergeti la ANAF si sa depuneti declaratia 010 impreuna cu o copie dupa primul contract individual de munca inregistrat in revisal si pe [ link extern ] ;.

O seara placuta.
Valentin Dumitru

Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
Total Contabilitate, Contabil
Beneficiarul are obligatia sa inregistreze,in Registrul de evidenta a zilierilor, in ordine cronologica, toti zilierii cu care exercita activitati cu caracter ocazional in baza prezentei legi. .
Registrul se intocmeste zilnic, exceptand perioadele in care nu se apeleaza la serviciile zilierilor.
(1) Beneficiarul va inainta lunar, pana cel tarziu la data de 5 a fiecarei luni, catre inspectoratul teritorial de munca unde isi are sediul, un extras al Registrului de evidenta a zilierilor continand inregistrarile din luna precedenta. ....
(2) Inspectia Muncii va centraliza la nivel national datele transmise potrivit alin. (2) de catre inspectoratele teritoriale de munca, pentru a monitoriza si verifica respectarea prevederilor legii"

Activitatea desfasurata nu confera zilierului calitatea de asigurat in sistemele de asigurari publice. Acesta se poate asigura, optional, la sistemul public de pensii, sistemul asigurarilor sociale pentru somaj si la sistemul de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale."



Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
@ manuelaumg

Depinde ce a solicitat administratorul respectiv.
Registrul de zilieri este un document, iar registru general de evidenta a salariatilor - persoane incadrate cu c.i.m. - se intocmeste in format electronic.

1. Pasii pentru incadrarea cu c.i.m. sunt urmatorii :
- informarea salariatului , potrivit art.17 alin.3 C.mun., cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;
g) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
i) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
j) conditiile de acordare a preavizului de catre partile contractante si durata acestuia;
k) salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
l) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
m) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului;
n) durata perioadei de proba.

- daca partile cad de acord , atunci se va incheia c.i.m. Acesta se incheie anterior datei de incepere a activitatii , c.i.m.
- se completeaza si se transmite in REVISAL la ITM. Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca (cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza).

2. Pentru obtinerea unui cont nou functional - user si parola - sunteti obligati sa efectuati prima depunere a Revisalului la ITM.

3. Registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL) in format electronic se transmite prin una dintre urmatoarele modalitati:
a) transmitere on-line prin intermediul portalului [ link extern ] ;
b) transmitere prin e-mail pe baza de semnatura electronica; - nefunctionabila
c) depunerea la sediul inspectoratului teritorial de munca in format electronic.
Pentru prima depunere la sediul inspectoratului teritorial de munca a registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic, adresa de inaintare este insotita de o copie a certificatului de inmatriculare - in cazul angajatorului persoana juridica, respectiv o copie a actului de identitate - in cazul angajatorului persoana fizica.

4. Eliberarea parolei pentru transmiterea online
Obținerea parolei de către unitățile fără personalitate juridică ale angajatorilor (sucursale, agenții, etc.) se face la sediul ITM în a cărui rază teritorială acestea îşi desfăşoară activitatea, în baza prezentării următoarelor documente:
a) solicitarea scrisă pentru eliberarea parolei;
b) împuternicire semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al unității fără personalitate juridică, în cazul în care persoana care solicită obținerea parolei este alta decât reprezentantul legal al unității;
c) copia certificatului de înmatriculare al angajatorului;
d) copia actului de identitate al persoanei împuternicite;
e) suportul magnetic pe care exista REVISAL-ul.
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare societate la itm bucuresti carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Unde se inregistreaza acum o societate la ITM - la primul CIM - evident, la mezanin, de unde se obtine parola pt. Revisal sau in alta parte ? N ... (vezi toată discuția)
Pasii pentru a angaja un salariat pe pfa duclad duclad Buna ziua, Care sunt pasii necesari pe care trebuie sa-i fac pentru a angaja un salriat pe PFA (vezi toată discuția)
Pasi angajare persoane in srld victorb93 victorb93 Buna ziua. As dori sa aflu care sunt pasii exacti pentru inceperea angajarilor. Ideea este ca noi suntem o firma abia deschisa(SRLD) si avem cateva probleme ... (vezi toată discuția)