avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

buna ziua .va rog frumos daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns la problema mea.Am o casnicie de 6 ani din care rezulta un copil de 6 ani .Sotia mea a plecat an anglia cu scopul de a face bani pentru familie dar nu a reusit acest lucru dupa ce ma convins sa vindem mare parte a lucrurilor din casa sa poata pleca este de trei luni acolo si ai trimit deseori bani ca nu are de mancare .
acum recent sa hotarat sa ramana acolo definitiv ca numai vrea sa traieasca an romania si ma ameninta ca vine acasa peste cateva luni si baga divortul .Ea vrea casa ea si copilul cu ea pentru ca zice ca legea o va da iei pe motic ca este mama .Exista posibilitatea sa plece cu copilul chiar daca castiga custodia copilului fara acordul meu?va rog sa ma ajutati cu un raspuns .a multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:19, 20 Decembrie 2013
Nu inteleg intai ce doriti si dv., ca si asta e important. Dv. ce doriti?
In principiu, va fi greu ca o instanta din tara noastra sa aprobe stabilirea locuintei minorului in afara tarii, daca mama nu face dovada unei locuinte adecvate ( pe care sa o detina cu un titlu legal si pt o perioada de timp mai mare, o locuinta cu dotari corespunzatoare pt cresterea si ingrijirea copilului), plus a unui venit corespunzator cresterii minorului, a unor posibilitati concrete de supraveghere a copilului pe timpul cat mama e la munca, a inscrierii coppilului la gradinita/scoala/ liceu etc.
eu nu ami doresc decat sa creasca copilul cu familia iei dar daca nu este posibil atunci sa creasca ori cu mine ori cu mama iei dar aici an tara pentru ca nu vreau sa ami vad copilul odata pe an si e important pentru ea sa aiba si mama si tata
daca vreti copilul introduceti dvs urgent divort si solictati stabilirea domiciliul la dvs. nu puteti cere stabilirea domiciliului la familia ei ....doar dvs sunteti parinti
Care familia iei? Familia sotiei sau cum?

Alte discuții în legătură

Pot pierde casa in urma divortului? marius144 marius144 Buna ziua, Va expun pe scurt situatia: 1. Detin imobilul inainte de incheierea casatoriei (cu 8 ani inainte) 2. M-am casatorit in 2009. A rezultat un copil ... (vezi toată discuția)
Divort / custodie isabella2 isabella2 Buna ziua, Fratele meu doreste sa divorteze pe motivul infidelitatii si a neglijentei sotiei fata de copil, copilul are 1 an si 3 luni, el doreste custodia ... (vezi toată discuția)
Custodie minor 3l3n@ 3l3n@ Divort de comun acord. Problema este ca avem un copil cu varsta sub un an, care este alaptat si amandoi dorim custodia. Ce prevede legea in astfel de cazuri? ... (vezi toată discuția)