avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot pierde casa in urma divortului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot pierde casa in urma divortului?

Buna ziua,
Va expun pe scurt situatia:
1. Detin imobilul inainte de incheierea casatoriei (cu 8 ani inainte)
2. M-am casatorit in 2009. A rezultat un copil minor. Sotia nu a lucrat niciodata.
3.Am intentat actiune de divort. In una din cererile accesorii am cerut evacuarea sotiei din imobilul meu (care este domiciliul conjugal) pt lipsa de titlu. La ancheta sociala am fost de acord cu incredintarea minorului catre mama.(cu toate ca nu are casa si nici serviciu). Sotia are parintii in viata , acestea detinand un apartament proprietatea lor.
INTRREBARE:
Exista riscul sa pierd imobilul meu (care in momentul de fata este dom conjugal) pt ca sotia nu este de acord cu divortul si evacuarea din imobil? Eu unde as putea locui dupa divort? Adica ea sa ramana in casa si eu sa plec?
Ce trebuie sa fac?
Multumesc frumos
Apartamentul este bunul dvs. propriu, în niciun caz nu îl puteţi pierde.
Dacă se va desface căsătoria, imobilul nu va mai fi domiciliul conjugal şi ca atare nu vor mai exista relaţii de familie. Fiindcă dvs. sunteţi proprietarul aveţi opţiunea de a decide dacă mai permiteţi şederea fostei soţii în imobil , câtă vreme aceasta nu este coproprietară.
Ma poate obliga instanta sa le asigur locuinta cu chirie (pt ea si copil). Daca da, pentru cat timp. Sotia se incapataneaza sa se angajeze, adica nu are nici un venit. Nu are cu ce sa se intretina. Mereu imi spune ca nu va pleca din casa, si e datoria mea sa o intretin si sa plec eu din casa,pt ca mi-a facut un copil.
Linistiti-va, imobilul e al dumneavoastra... Nu v-a facut dumneavoastra copilul, un copil nu e o minge de ping -pong, ori un cadou ....
Nu veti fi obligat sa platiti chirie, insa daca doamna va zice ca nu are unde locui si nici nu are venituri cat sa intretina si copilul, instanta nu va decide ca minorul sa aiba domiciliul la dvs
Nu puteţi fi obligat la aşa ceva. Însă veţi fi obligat la plata unei pensii de întzreţinere a minorului.
De asemenea, în funcţie de a cui culpă se va dovedi la desfacerea căsătoriei, soţia ar putea pretinde şi ea o pensie de întreţinere sau nişte despăgubiri .
Dacă aveţi peste 20 de ani de căsătorie( deşi nu cred) , soţia poate solicita o prestaţie compensatorie , adică o sumă de bani care să compenseze neajunsul provocat de desfacerea căsătoriei.

Alte discuții în legătură

Divort cu minor si apartament pe numele minorului VS_ABUTOAIEI VS_ABUTOAIEI Se da urmatoarea speta : Sotia da divort de sot, unde solicita evacuarea tatalui, desi acesta face dovada ca el a platit apartamentul pentru numele ... (vezi toată discuția)
Revenire la domiciliul conjugal safety safety Soția a părăsit domiciliul conjugal și a luat și minorul (copilul comun al soților) cu ea, locuind acum la parintii sai. Domiciliul conjugal este ... (vezi toată discuția)
Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)