avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot pierde casa in urma divortului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot pierde casa in urma divortului?

Buna ziua,
Va expun pe scurt situatia:
1. Detin imobilul inainte de incheierea casatoriei (cu 8 ani inainte)
2. M-am casatorit in 2009. A rezultat un copil minor. Sotia nu a lucrat niciodata.
3.Am intentat actiune de divort. In una din cererile accesorii am cerut evacuarea sotiei din imobilul meu (care este domiciliul conjugal) pt lipsa de titlu. La ancheta sociala am fost de acord cu incredintarea minorului catre mama.(cu toate ca nu are casa si nici serviciu). Sotia are parintii in viata , acestea detinand un apartament proprietatea lor.
INTRREBARE:
Exista riscul sa pierd imobilul meu (care in momentul de fata este dom conjugal) pt ca sotia nu este de acord cu divortul si evacuarea din imobil? Eu unde as putea locui dupa divort? Adica ea sa ramana in casa si eu sa plec?
Ce trebuie sa fac?
Multumesc frumos
Nu vreau sa scap de copil. Eu as fi vrut sa ne intelegem intr-un final. Dar nu se poate. As dori sa obtin custodia copilului eu. M-as putea ocupa de el, chiar daca e micut, 4 anisori. Mama lui se foloseste de el, "il baga la inaintare", cum se spune. Stie ca nu pot sa-i refuz nimic copilului. Si asa bine merci, traieste si ea fara nici o apasare. S-a intamplat de multe ori sa nu pot intra in casa pt ca a blocat usa. Am insistat sa dam copilul la gradinita. L-a dus 3 zile si pe urma a renuntat, zicand ca e foarte greu pt ea sa se trezeasca dimineata sa-l duca. Eu am un serviciu care nu-mi permite decat sa-l iau. De dus nici vorba. Plec f dimineata.
Pt ea este ok situatia. Pt mine NUUU. Am sa cer pana la urma in instanta custodia copilului. Da decida instanta ce si cum.
Prima infatisare a avut loc. Sotia nu s-a prezentat (spune ca nici n-o sa vina, ca sa nu se termine divortul).
Ffff ciudat, sau cel putin asta e parerea mea, D-na Judecator mi-a zis ca in termen de 5 zile sa depun la dosar o declaratie ca sunt de acorcd cu incredintarea minorului catre mama si SA PRECIZEZ LOCUL UNDE VA LOCUI COPILUL DUPA DIVORT. Ma invart in jurul cozii, pur si simplu.Sotia, cum am mai spus nu are casa ei. Poate locui la parintii ei.Pot eu sa indic domiciliul parintilor sotiei, ca viitor domiciliu al copilului meu? E absurd. Cred ca D-na Jud. e foarte subiectiva (chiar mi-a zis la prima infatisare: "Vezi, ca poate nu te divortez"), vrea sa imi sugereze (impuna) sa declar imobilul meu ca domiciliu al copilului dupa divort. Adica situatia pe viitor asa o vad: Pronuntare divort, incredintare minor catre mama, eu sa platesc pensie de intretinere, stabilirea domiciliului copilului la mine (si bineinteles si a sotiei). Eu cred ca nu mai am nici o sansa. Solicit asistenta unui avocat care ma poate reprezenta in acest proces. Astept raspuns privat.
Multumesc frumos.
Domnule draga, aici nu se solicita public asistenta si se primesc oferte, nu e piata, scuze de comparatie.
Daca doriti un avocat ar trebui sa il contactati dv., preferabil din recomandari, asa vedeti ce activitate are/a avut si va faceti o idee si il alegeti.
Ca poate va contacteaza un avocat strict penalist si ati sarit din lac in put!!

Cat priveste dosarul, poate ca cererea e atat de proasta ca nu se poate pronunta divortul, nu ar fi prima s-o vad, ba chiar oamenii au mers si prin cai de atac si tot casatoriti au ramas.
Nu am inteles de ce sa va fi spus instanta asa ceva, poate ca scria ceva in cererea dv., cine stie. Domiciliul copilului vi l-a cerut pentru ancheta poate, nu stiu exact cum a dispus instanta.
Ar trebui vazut dosarul, daca spuneati ca vreti copilul, de ce nu ati spus asta instantei si faceati o cerere si in acest sens?
Multumesc stimate pt toate raspunsurile primite.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor si apartament pe numele minorului VS_ABUTOAIEI VS_ABUTOAIEI Se da urmatoarea speta : Sotia da divort de sot, unde solicita evacuarea tatalui, desi acesta face dovada ca el a platit apartamentul pentru numele ... (vezi toată discuția)
Revenire la domiciliul conjugal safety safety Soția a părăsit domiciliul conjugal și a luat și minorul (copilul comun al soților) cu ea, locuind acum la parintii sai. Domiciliul conjugal este ... (vezi toată discuția)
Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)