gi-jane2 a scris:
Sotul nu e obligat sa o mai primeasca, doamna poate cere in instanta reintegrarea in locuinta, ramane de vazut daca i se admite. Daca sotul cere divortul, probabil ca nu.
Nu am inteles in ce sens intrebati de predare bunuri...daca sunteti sotul, chemati sotia sa le ea.
Daca sunteti sotia si nu vrea sotul sa vi le dea, le revendicati in instanta.
Va mulțumesc mult pt răspuns
Va rog sa mi precizați daca sotia prin parasirea impreuna cu
minorul a domiciliului/locuintei comune fara acordul meu privind schimbarea locuintei minorului si fara vreo decizie a vreunei instante, ordin de interdictie politie sau instanta n-a incalcat dispozitiile art.496 si art 497 din Codul civil, redate mai jos si cum pot proceda legal pentru determinarea respectarii prevederlor legale de catre ea in acest sens. In ceea ce privește domiciliul minorului, prin revenirea sa.
De asemenea deoarece la aceasta data nu e înaintată nicio acțiune de divor, nu este pronuntata o hotarare de divortț, nu este emis vreun ordin de protectie de politie sau judecatorie) cum pot acționa legal pentru stabilirea legăturii personale cu minorul pentru exercitarea autoritatii parintesti ce -mi revine, și ce obligații am de întreținere(cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a coplului) dacă soția a plecat cu minorul din domiciliu. .
In cazul in care dispozitiile legale incidente nu permit aspectele de mai sus solicitate de mine, exista posibilitatea ca sa mi se stabileasca dupa un eventual divort prin hotarare a instantei sume de bani pentru cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copilului pentru perioada cuprinsa din momentul parasirii locuintei comune pana la data pronuntarii hotararii de divort.
Multumesc