Va rog sa mi precizați daca sotia prin parasirea impreuna cu minorul a domiciliului/locuintei comune fara acordul meu privind schimbarea locuintei minorului si fara vreo decizie a vreunei instante, ordin de interdictie politie sau instanta n-a incalcat dispozitiile art.496 si art 497 din Codul civil, si cum pot proceda legal pentru determinarea respectarii prevederlor legale de catre ea in acest sens. In ceea ce privește domiciliul minorului, prin revenirea sa și stabilirea numai prin instanta a locuinței copilului
De asemenea deoarece la aceasta data nu e înaintată nicio acțiune de divor, nu este pronuntata o hotarare de divortț, nu este emis vreun ordin de protectie de politie sau judecatorie) cum pot acționa legal pentru stabilirea legăturii personale cu minorul pentru exercitarea autoritatii parintesti ce -mi revine, și ce obligații am de întreținere(cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a coplului) dacă soția a plecat cu minorul din domiciliu. .
In cazul in care dispozitiile legale incidente nu permit aspectele de mai sus solicitate de mine, exista posibilitatea ca sa mi se stabileasca dupa un eventual divort prin hotarare a instantei sume de bani pentru cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copilului pentru perioada cuprinsa din momentul parasirii locuintei comune pana la data pronuntarii hotararii de divort.
Situatia in care va aflati este cea comuna cand sotii se despart. Acum aveti posibilitatea sa decideti de comun acord cu mama cum veti continua vis a vis de copil sau sa lasati instanta de tutela sa decida daca aveti neintelegeri.
Daca doriti sa va vedeti copilul pana decide instanta (un astfel de demers este unul de durata 1 an poate si 2) puteti fi cel care introduce actiune de stabilire program de vizitare (daca nu va intelegeti cu sotia), fie de divort plus accesorii. Ca sa aveti o hotarare executorie calea cea mai rapida este cea a ordonantei presedintiale.
Nu va opreste nimeni sa platiti copilului pensie in cuantum de pana la 1/4 din venitul dvs net.
Instanta va stabili aceasta obligatie in sarcina dv de la data introducerii actiunii in instanta, cu exceptia siutuatiei in care faceti dovada ca va achitati de buna voie aceasta obligatie.
Divort
BO
vreau sa pun cerere de divort dar sotul meu ma ameninta ca imi ia copii.(7ani,2,6ani,si2 luni).motivul:nepotrivire de caracter.as vrea sa stiu daca am castig ... (vezi toată discuția)