avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot pierde casa in urma divortului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot pierde casa in urma divortului?

Buna ziua,
Va expun pe scurt situatia:
1. Detin imobilul inainte de incheierea casatoriei (cu 8 ani inainte)
2. M-am casatorit in 2009. A rezultat un copil minor. Sotia nu a lucrat niciodata.
3.Am intentat actiune de divort. In una din cererile accesorii am cerut evacuarea sotiei din imobilul meu (care este domiciliul conjugal) pt lipsa de titlu. La ancheta sociala am fost de acord cu incredintarea minorului catre mama.(cu toate ca nu are casa si nici serviciu). Sotia are parintii in viata , acestea detinand un apartament proprietatea lor.
INTRREBARE:
Exista riscul sa pierd imobilul meu (care in momentul de fata este dom conjugal) pt ca sotia nu este de acord cu divortul si evacuarea din imobil? Eu unde as putea locui dupa divort? Adica ea sa ramana in casa si eu sa plec?
Ce trebuie sa fac?
Multumesc frumos
Stimata Doamna Gi_jane. Cred ca ati pus un nu in plus. Din context inteleg ca instanta va decide ca minorul sa aiba domiciliul la mine. Si eu unde voi locui? In continuare cu viitoarea fosta sotie? Este posibil? Nu mi-e deloc clar.
Va rog sa ma lamuriti si va multumesc frumos.
Sau ce se intampla daca eu dupa desfacerea casatoriei si stabilirea domiciliului minorului la mine, voi intentiona sa vand imobilul proprietatea mea exclusiva. Voi avea nevoie de acordul fostei sotii/autoritate a tutelara pt a vinde? Ceva se bate cap in cap sau cel putin asa am impresia. Scuzati-ma, dar nu pricep. Multumesc inca o data pt rabdarea si raspunsurile Dvs.
NU, nimic nu se va întâmpla. Sunteţi şi veţi rămâne proprietarul imobilului. Nici soţia şi nici vreo autoritate nu vă pot îngrădi dreptul de a dispune de bun .Dacă veţi înstrăina imobilul nu veţi avea nevoie de aprobări, însă, va trebui să-i asiguraţi fiului dvs. locuinţă şi toate celelelate nevoi ale lui, că în caz contrar, atunci intervine autoritatea şi vă ia la întrebări.
hmmm....desi instanta are obiceiul sa acorde tutela mamei aici e cam cu semnul intrebarii...bunurile dobandite inaintea casatoriei nu se impart la divort ...in cazul dvs mai mult ca sigur instanta va trimite acasa la dvs asistenta sociala care va vedea in ce conditii traieste minorul sau nu ...avand in vedere ca lucrati,aveti o locuinta aveti sanse sa primiti custodia minorului..angajati va avocat ...nu stiu ce sanse are doamna avand in vedere ca nu a lucrat niciodata si daca nu se angajeaza nu are sanse pt ca nu are cu ce intretine minorul efectiv...mi se pare absurd sa plecati dvs din locuinta proprie si sa o intretineti ...nu este oloaga,iar copilul daca se angajeaza si aduce dovezi ca are un serviciu ,locuinta si ca poate intretine minorul poate castiga si obtine custodia minorului iar dvs sa platiti o pensie minorului pana la 25 ani ....
Va faceti probleme inutile. Fiind unic proprietar al imobilului, il puteti vinde chiar si in acest moment daca doriti.

Alte discuții în legătură

Divort cu minor si apartament pe numele minorului VS_ABUTOAIEI VS_ABUTOAIEI Se da urmatoarea speta : Sotia da divort de sot, unde solicita evacuarea tatalui, desi acesta face dovada ca el a platit apartamentul pentru numele ... (vezi toată discuția)
Revenire la domiciliul conjugal safety safety Soția a părăsit domiciliul conjugal și a luat și minorul (copilul comun al soților) cu ea, locuind acum la parintii sai. Domiciliul conjugal este ... (vezi toată discuția)
Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)