avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot pierde casa in urma divortului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot pierde casa in urma divortului?

Buna ziua,
Va expun pe scurt situatia:
1. Detin imobilul inainte de incheierea casatoriei (cu 8 ani inainte)
2. M-am casatorit in 2009. A rezultat un copil minor. Sotia nu a lucrat niciodata.
3.Am intentat actiune de divort. In una din cererile accesorii am cerut evacuarea sotiei din imobilul meu (care este domiciliul conjugal) pt lipsa de titlu. La ancheta sociala am fost de acord cu incredintarea minorului catre mama.(cu toate ca nu are casa si nici serviciu). Sotia are parintii in viata , acestea detinand un apartament proprietatea lor.
INTRREBARE:
Exista riscul sa pierd imobilul meu (care in momentul de fata este dom conjugal) pt ca sotia nu este de acord cu divortul si evacuarea din imobil? Eu unde as putea locui dupa divort? Adica ea sa ramana in casa si eu sa plec?
Ce trebuie sa fac?
Multumesc frumos
Va multumesc pt raspunsuri chiar daca acestea nu ma ajuta in cazul meu. Sa-i asigur locuinta eu? Numai eu? In conditiile in care mama copilului refuza categoric sa-si caute serviciu? Nu mi se pare drept. Sunt de acord sa-i platesc copilului meu 25% din venitul meu net. Sa-i asigur locuinta? Unde? O chirie minima in Bucuresti pt o garsoniera este in jur de 200 Euro. Venitul meu este de 300 Euro. La acea garsoniera in afara de chirie trebuie achitate intretinerea, energ electrica, intretinerea. Ar fi exact venitul meu net pe luna. In afara de plata pensiei alimentare. Adica toate aceste cheltuieli ar fi peste venitul meu net.

SUNTETI SIGURI CA ASA STAU LUCRURILE?

Scuze, " nu va decide stabilirea domiciliului la mama ", am vrut sa zic, cat mama nu are unul stabil.
Autoritatea parinteasca va fi exercitata de ambii parinti, insa domiciliul copilului va fi stabilit la dvs.. cu dvs, nu cu mama
Dupa divort, nu mai aveti vreo responsabilitate fata de actuala sotie, dar fata de minor, da.
Veti fi intrebati in instanta unde va locui copilul.. dvs parintii, ce veti raspunde ?

Sa vindeti imobilul, chiar si acum, nu va retine nimeni
daca vindeti imobilul trebuie sa va luati o alta locuinta macar cu 2 camere..una pt dvs,una pt minor ...cei de la asistenta sociala vor ca minorul sa aiba propria lui camera,adica conditii decente de trai...puteti vinde locuinta si acum,astfel scapati de fosta sotie si sa ii spuneti sa va dea copilul sa il tineti dvs pana la terminarea divortului...cum a spus o doamna instanta va decide ca domiciliul stabil sa fie la dvs si daca capatati custodia copilului fosta sotie va trebuii sa plateasca o pensie de intretinere a minorului daca se angajeaza daca nu are serviciiusau alte venituri si aduce dovada asta nu plateste nimic...
@piticut.. nimeni nu te poate obliga sa-ti iei casa.. sau vreo camera undeva
Domnule, de copilul ala nu va intereseaza? Daca doamna nu are nici slujba nici casa, nu va ganditi sa il luati cu dv. pe copil?
Vreti sa scapati de sotie, ok, treaba dv., dar si de copil?

Pe de alta parte, mergeti la o consultatie sa va informati mai complet despre drepturile si obligatiile parintilor si sotilor.
Sa stea copilul la dv. nu inseamna sa stea si sotia.

Alte discuții în legătură

Divort cu minor si apartament pe numele minorului VS_ABUTOAIEI VS_ABUTOAIEI Se da urmatoarea speta : Sotia da divort de sot, unde solicita evacuarea tatalui, desi acesta face dovada ca el a platit apartamentul pentru numele ... (vezi toată discuția)
Revenire la domiciliul conjugal safety safety Soția a părăsit domiciliul conjugal și a luat și minorul (copilul comun al soților) cu ea, locuind acum la parintii sai. Domiciliul conjugal este ... (vezi toată discuția)
Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)