avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cumparaturi din UE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cumparaturi din UE

Buna ziua
Doresc sa cumpar ca persoana juridica, (am o mica firma, de familie) o anumita cantitate de materiale din Uniunea Europeana. Materialele nu intra in categoria ilegale/periculoase. Este prima mea experienta de acest fel. Ma voi duce personal sa le achizitionez cu un autovehicul pana in 3, 5 tone sau cu un autoturism cu sau fara o mica remorca. In tari ca Germania, Franta, Olanda, UK, Spania. Va rog mult sa-mi raspundeti punctual, ca unui novice.
1. Am nevoie in vami de altceva, in afara de facturile respective?
2. Cum pot afla dinainte (de amenda) ce vignete si taxe sunt pe drumurile europene, ca sa le pot plati anticipat, in fiecare tara in parte?
3. Din cunostintele dumneavoastra, pot avea neplaceri in alte tari, ca cea a "fratilor" nostri unguri? Amenzi, controale nejustificate, cereri subtile sau grosolane de spaga... Va intreb pentru ca romani de-ai nostri s-au lovit de lucrurile acestea
4. Sunt conditionat la o anumita cantitate atunci cand le cumpar? (materialele urmand a fi comercializate ulterior)
5. Puteti sa-mi dati o trimitere despre cum/unde arata/se afla niste referinte despre Normele Europene de Siguranta ale produselor. Mai exact cum sunt sigur daca un aparat electric cumparat in UE, intruneste normele CE si poate fi folosit in Romania.

Va multumesc
Sarbatori Fericite
Doamne ajuta

PS Sper ca postez unde trebuie, daca nu, rog moderatorul s-o mute unde considera dansul

Alte discuții în legătură

Tuica de prune peste granita Sara.CD Sara.CD Buna ziua, ma puteti ajuta cu urmatoarele: Vreau sa plec in Italia si doresc sa duc 1-2 litri de tuica de prune de casa acolo, deci sticla nesigilata. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am primit o notificare de plata de la uai inkasso ... Zero1 Zero1 Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără ... (vezi toată discuția)
Politisti de frontiera arestati VERONICA MORARU VERONICA MORARU Buna ziua. Cum se pot apara politistii de frontiera arestati? Sunt ei un pericol pentru societate? Merita tratati in acest fel? Cati ar trebui sa fie langa ... (vezi toată discuția)