avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz eliberare adeverinta somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz eliberare adeverinta somaj

buna ziua,

am si o situatie si anume..un salariat a lucrat la o societatea o perioada de timp(8luni), de unde a plecat cu demisie, dupa care s-a angajat l o alta societate unde a avut contractul de munca pe determinata 1 luna de zile....acum doreste sa isi depuna dosarul de somaj, problema este ca fostul angajator unde a lucrat 8 luni de zile nu doreste sa elibereze anexa 26 (adev somaj) completata, pe motiv ca nu l-au dat in somaj si ca a incetat cu demisie...lucru adevarat insa nu vor sa inteleaga ca el intra in somaj din alta parte si nici nu stiu ca daca ai cim pe determinata si nu ti se prelungeste poti beneficia de somaj.
discutiile sunt de 2 saptamani la firma respectiva , mai nou spun ca elibereaza anexa completata doar daca duc adeverinta de la ultimul angajator sa vada ei ca acestia din umra mi-au completet anexa 26....lucru care nu il consider ok, mai ales ca am sunt la Agentia de somaj si mi-au spus ca nu au acest drept sa solicite acte doveditopare pt a elibera anexa 26 completata....

Intrebarea mea este cum ii pot determina sa imi elibereze aceea anexa?am facut si sesizare la itm insa sunt convinsa ca dureaza destul de mult pana sa primim un raspuns.... exista vreo reglementare in care sa fie specificat ca sunt obligati sa imi elibereze anexa completata?

multumesc frumos si astept un raspuns!

Cristina Muscalu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:18, 22 Ianuarie 2016

asa am sa fac ...multumesc fumos!

freeelis a scris:

Cel mai bine este s-o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.


Va salut!
Exista si un termen legal maxim de zile pentru eliberarea de catre acel angajator a anexei 26?
Legea nr.76/2002 si Normele de aplicare a Legiii nu prevad un astfel de termen privind eliberarea Anexei nr.11.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta salarii pt somaj lorelai_w lorelai_w Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se numeste exact adeverinta necesara la somaj cu salariile pe ultimele 12 sau 24 de luni. Daca nu vrea sa mi-o elibereze ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj oneageo2001 oneageo2001 Ce se poate face in cazul in care angajatorul are debite la Bugetul asigurarilor pentru somaj, refuza sa se scrie acest lucru in adeverinta, iar omul nu ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta somaj geangos geangos Buna seara,imi trebuie o adeverinta pt. somaj de la un fost angajator care motiveaza ca datorita volumului mare de lucru nu mi-o poate elibera mai devreme de ... (vezi toată discuția)