Buna ziua,
Daca un salariat are salariul in CIM:
1. Salariul de baza lunar brut: 800 lei
2. Alte elemente constitutive:
a) Spor de ......: 309 lei
b) Indemnizatie de .....: 309 lei
cf. HG. 817/2013, salariul de baza brut trebuie marit la 850 lei incepand cu 01.01.2014?
Multumesc.
Opinia mea este in concordanta cu ceea ce se prevede in teza a doua a art.4 alin.2 din HG nr.500/2011, si anume: 2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
Ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora este data publicarii in Monitorul Oficial a HG.
Am sunt la Inspectia Muncii la Bucuresti, si habar nu aveau ca a aparut.HG 871/2013, persoana cu care am vorbit I-a zis colegei sa caute hg-ul pe internet.
Mi-au zis ca termenul de transmitere este de 19 zile lucratoare de la data aplicarii , ca orice modificare de contract.
Salariul minim 2014
ataela1
Va rog sa-mi spuneti daca pentru a modifica salariul minim pe economie al angajatilor,conf.HG 871/2013 trebuie facut un act aditional la CIM.
Daca da,acesta ... (vezi toată discuția)