avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Schimbare cod CAEN si impozitarea
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Schimbare cod CAEN si impozitarea

Am un PFA infiintat si activ din august 2010 cu impozitare in sistem real, pe un singur cod caen, iar acum doresc sa renunt la acest cod caen si sa trec pe codul 6202 cu impozitare la norma de venit.

Din cate am citit poti schimba metoda de impozitare dupa 2 ani, iar daca nu depui cererea la timp se prelungeste perioada pentru inca 2 ani. Ceea ce inseamna ca eu ar fi trebuit sa fac modificarea la inceputul anului 2013.

Insa se aplica aceasta regula si in cazul meu daca inchid vechiul cod caen, si trec pe alt cod caen ? Nu este ca si cand inchizi pfa-ul si deschizi altul nou, si iti da alt certificat de inregistrare ?

Altfel o sa radiez Pfa-ul si il redeschid, insa ma tem ca o sa dureze prea mult.

Alte discuții în legătură

De la norma de venit la sistem real MikePort MikePort Buna ziua, Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma ... (vezi toată discuția)
Pfa norma - a disparut caen alexbejan alexbejan Spre surprinderea mea am observat ca acum in Galati a disparut codul caen 6202 de la norma de venit insa sunt 5829,6201,6203, 6209,6311,6312 Ce s-a ... (vezi toată discuția)
Pfa, pot trece la norma de venit? bluesky_c3 bluesky_c3 As avea nevoie de putin ajutor, va rog. Cand mi-am deschis PFA-ul in 2014, pe Certificatul de Inregistrare, la activitatea principala a fost trecut un singur ... (vezi toată discuția)