am avut doua credite iar in loc de girant am avut doua asigurari,in 2011 un accident de munca cu incapacitate temporara urmat de invaliditategr2 pierderea totala a cap munca dupa circa 7 luni din cauza ca asigurarile nu mau despagubit am fost nevoit sa refinantez (amenintare silita),din cauza pensiei mici nu am putut sa fiu la zi cu plata ratelor am hotarit sa dau in judecata asiguratorul cerind despagubiri morale si civile decente mai exact bani dati de mine la banca inaintea refinantari si exact in perioada in care am fost in incapacitate de lucru+despagubiri morale valuarea creditului refinantat in asa fel incit sa scap de datorie.Acum citeva zile instanta a hotarit in totalitate acordarea cererilor mele asiguratorul si banca respectiva find gasite vinovate ;asiguratorul pt nerespectarea clauzelor ...banca pentru ca nu a solicitat despagubiri de la asigurator,(de specificat ca banca era beneficiarul asigurarilor ) s.Solutia data de instanta este in totalitate multumitoare este exact ce am cerut doar ca am o problema pe care nu o inteleg acum in situatia creeata ce se intimpla cu contractul de refinantare inca in viguare?datorez 3.200 lei.trebuie sai platesc banci probabil din despagubirile obtinute prin instanta? sau pur si simplu contractul respectiv nu mai este valabil iar banca daca vrea sasi recupereze banii trebuie sai ceara de la asiguratorul respectiv?.Pun aceste intrebari intrucit nu am avocat nu ma pricep la codul civil,penal etc Este adevarat au termen de 30 zile pt APEL si ma aflu intro situatie pe care nu o inteleg despagubirile cerute sint de 3.600 lei iar datoria de 3200,probabil daca nu vor face apel si daca voi obtine bani trebuie sai dau celor de la banca. multumesc pt intalegere .SARBATORI FERICITE TUTUROR LA MULTI ANI 2014
am o problema nu stiu sa ma exprim cum trebuie deci am fost nevoit sa refinantez intrucit asiguratorul nu a vrut sa ma despagubeasca era o suma de 2600 lei -am refinantat sa ajuns la 4200 din acesti 4200 am platit 1500-1600 miam dat seama ca am fost pacalit am dat asiguratorul in judecata pt creditele dinaintea refinantari iar instanta a constatat ca asiguratorul trebuia sa ma despagubeasca inainte de refinantare.Acum este inca in viguare ,,refinantarea,,numai ca refinantarea era o urmare a celor doua credite anterioare .Asiguratorul a fost gasit vinovat pt ca nu a platit in locul meu creditu ramas.(2600)Nu stiu daca acum mati inteles exact practic refinantarea nu trebuia facuta asiguratorul trebuia sa-mi plateasca restanta de 2600 nu refinantam si contractele ar fi fost inchise,nu sa intimplat asa a urmat refinantare ,eu am continuat sa platesc vreo 10-12 luni .Acum am obtinut hotarire judecatoreasca pt despagubiri civile din partea asiguratorului DAR CONTRACTUL DE REFINANTARE ce se intimpla cu el? trebuie sa dau banca in judecata? sau este valabil ?nu stiu citi au mai patit asa si nu stiu la ce sa ma astept sau ce sa fac in continuare
hotarirea judecatoreasca ,,obliga partea parita la plata catre reclamant a sumei de .....reprezentind despagubiri civile,,inchei citatul. Daca cititi si restul postari anterioare sint convins ca veti intelege deci cum ramane cu contractul facut dupa refuzul despagubirilor?De mentionat ca refinantarea este urmare contractelor care au facut obiectul plangerii .Eu cred ca banca va trebui sami restitue sumele platite dupa refinantare asa ar fi normal si probabil va trebui sa cer in instanta acest lucru ,nu stiu daca mam facut inteles nu am cunostinte juritice probabil nu stiu sa ma exprim cum trebuie si tocmai de aceea scriu aici.Nu am avocat intrucit situatia financiara nu-mi permite deci in mare : 2 contracte credit care trebuiau platite de asigurator , au refuzat (toata suma ramasa) a urmat refinantarea suma sa dublat(suma ramasa) am platit din refinantare timp de mai bine de un an ,am dat in judecata asiguratorul am cistigat ,(probabil vor face apel ).. Sumele cerute in instanta sint sume platite de mine in contul celor 2 contracte pina la data refinantarii. am platit timp de 1 an -1 an jumate miam dat seama ca am fost pacalit inainte de refinantare acum am cistigat in instanta tot ce am cerut, Dar a ramas contractul de refinantare probabil inca in viguare desi este urmarea nerespectari clauzelor contractuale din vechile contracte Cum voi recupera bani dati in refinantare? dar mai ales pe ce cale? Totul pare complicat dar de fapt este simplu ,complicatii MADE IN ROMANIA,,
Deocamdata asteptati sa treaca termenul de apel si platiti in continuare ratele pentru a nu se aduna prea multi bani de dat in cazul in care prin absurd pierdeti apelul, recursul , etc. Pana cand hotararea nu ramane definitiva, nu aveti ce face. Hotararea, dupa cum spuneti va este favorabila dar, nu are nici o valoare pana cand nu ramane definitiva. Daca paratii nu fac apel, dupa trecerea timpului legal, cereti judecatoriei legalizarea si investirea hotararii cu formula executorie. Fiind legalizata si investita cu formula executorie o hotarare judecatoreasca are putere de lege. Dupa aceasta va adresati bancii si asiguratorului printr-o scrisoare (recomandata ,cu confirmare de primire ) in care le cereti " amiabil " sa respecte hotararea judecatoreasca (atasati scrisorii o copie a hotararii legalizate). In cazul in care acestea refuza sa respecte aceasta hotarare, apelati la un executor judecatoresc.O sa va coste, dar, alta cale nu exista.
Va doresc succes si sarbatori fericite!
Asigurare
comerciantu
un contract in urma unui credit nevoi personale se incheie o asigurare in lipsa unui girant cu un comision 0,70 din suma totala clauzele incapacitate ... (vezi toată discuția)