in anul 2005 respectiv 2007 am facut doua credite nevoi personale in total 2.800 lei aceste sume find pe doua carduri amindoua la aceasi banca pina in 2011 am fost la zi cu platile la achizitia creditului o adeverinta de salar si un buletin in urma creditelor am fost nevoit sa inchei doua asigurari de viata pt care mi se percepea un comision de 0,80 % din suma datorata . in martie 2011 aveam o datorie de 2.200 pentru amindoua credite ,asigurarile erau pt incapacitate temporara ,somaj si deces .la jumatatea luni matie am avut un accident de munca in urma caruia am fost in CM175 zile ,timp de 2-3 luni miam platit ratele aferente celor 2.200 lei ,dupa trei luni cind am inceput sami revin am citit contractele si am solicitat sa mi se acorde despagubiri din partea asiguratorului mi sa refuzat pe motiv ca nu a fost incapacitate ci CM in urma refuzului am acceptat o refinantare numai ca suma se dubla si datorita faptului ca sa prelungit perioada de rambursare mi sa intocmit un alt contract iar asigurarea aceea obligatorie am schimbato cu o alta banca brd asigurari de viata (aviva cea dinnainte) aceasta se intimpla prin octombrie 2011 pina in iulie 2012 nici o problema am platit in jur de 1000 lei din totalul de 4.100 . in luna iulie urmare a accidentului si problemelor de sanatate am fost nevoit sa ma pensionez find declarat INVALID GR 2 PIERDEREA TOTALA A CAP MUNCA ,am mai platt vreo 2 rate(130lei) dupa care am cerut din nou asiguratorului sa ma despagubeasca mau refuzat din nou (de data aceasta cei de la brd asig viata) de notat ca la rata de 135 lei asigurarea era 16 lei consider ca este un abuz din partea asiguratorului deoarece conditile din contract cu privire la asigurare nu sint respectate de asigurator INTREBAREA mea este ce pot face?
Notificati băncii aceste aspecte, anexati dovezile pe care va sprijiniţi susţinerile, în acelaşi timp notificati asigurătorului apariţia evenimentului asigurat, respectiv incapacitatea dvs de munca şi decizia de pensionare.
am facut aceste lucruri incepind de prin noiembrie 2012 mi a propus din nou reeaslonarea deoarece am doar 443 lei venit (nici macar asta nu este sigur findca pensia este revizuibila si sar putea sa nu mai primesc grd 2 poate reconversia prfesionala ) in ianuare banca a inceput din nou sami trimita notificari cu amenintarea ca ma executa silit am vrut sa semnez un alt contract dar cind lam citit am refuzat pentru simplu motiv ca in contract figuram la o adresa undeva in petrosani desi eu nu am fost nici odata acolo . pe scurt banca nu vrea sa ma inteleaga motiveaza ca nu am documente de incapacitate iar acum cind sint pensionat motiveaza ca in 2011 cind am semnat refinantarea ieram defapt invalid trebuie sa fac o paranteza accidentul a fost 17/03/2011 , am stat in 175 zile incapacitate am reinceput lucrul undeva in septembrie -octombrie mam dus la lucru pina in iunie 2012 iar din iulie pina in prezent pensionar decizia de pensionare sa eliberat la data de 20-27/07/ 2012 iar data iviri invaliditati este de 17.03.2011 iar rmare a acestui document brdasigurari de viata spune ca la data incheeri contractului (octombrie 2011)eram invalid desi eu atuncea incepeam din nou munca si nu aveam aceasta decizie de invaliditate Ese foarte dificil, interpretabil si nu stiu ce cai am de urmat pentru a chema in instanta banca,asiguratorul si chiar pe cei din 2011 AVIVA (acum metropolitan laiv sau ceva de genul acesta Deci caut sa gasesc o cale de a inainta proces institutiei mentionate bineinteles daca indeplinesc conditile?
din cauza acelui accident viata mi sa complicat de asa natura incit nu gasesc nici o iesire cu pensia mai sus mentionata nu pot trai banca ma ameninta cu executarea silita accidentul in sine este foarte complicat nu vreau sal mai descriu acum findca am suparat foarte multa lume si institui ale statului mam pus rau cu toti si am numa de pierdut recunosc dar nam ce face asta sint iar cu privire la problema cu banca pt mine este clar vor doar comisioane iar cind au probleme au angajati anumit personal care gasesc portite vizavi de clauze ,rog daca ma poate ajuta cineva cu un sfat findca de miine incerc sa recuperez ce mai este de recuperat multumesc pt raspunsul anterior foarte rapid si la obiect
mam impotmolit din nou in intrebarile mele ,prbleme ivite in urma unor evenimente neprevazute,nedorite ,niste legi comfuze ,interpretabile si mai ales daca nu cunosti esti mincat de rechini care pindesc la tot pasul Romania incotro? probabil trebuie mers la un avocat doar ca totul este pe bani
Din mesajele dvs care sunt destul de ilizibile, reiese ca data ivirii invaliditatii este anterioara semnarii asigurarii (17 martie 2011 este inainte de octombrie 2011), deci al doilea asigurator are dreptate. Eventual reformulati intrebarea cu datele corecte, poate am inteles gresit. Primul asigurator are legatura doar cu primul credit care, tot din cate am inteles, a fost refinantat, dumneavoastra intrand in incapacitate de plata pentru al doilea, cu al doilea asigurator.
Alte discuții în legătură
Asigurare
comerciantu
un contract in urma unui credit nevoi personale se incheie o asigurare in lipsa unui girant cu un comision 0,70 din suma totala clauzele incapacitate ... (vezi toată discuția)
Credite
comerciantu
am avut doua credite iar in loc de girant am avut doua asigurari,in 2011 un accident de munca cu incapacitate temporara urmat de invaliditategr2 pierderea ... (vezi toată discuția)