avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... boala profesionala,infirmitate,invaliditate sau?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

boala profesionala,infirmitate,invaliditate sau?

dupa anumite probleme medicale in urma unui accident de munca am devenit inapt pt a practica meseria respectiva motivele medicale care au dus la acest diagnostic sint urmare a accidentului de munca intrebarea este la ce se incadreaza problema mea boala profesionala infirmitate sau pur si simplu reconversie profesionala ?
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 14:37, 30 Ianuarie 2013
Daca doriti un sfat competent trebuie sa furnizati mai multe elemente: ce afectiuni ati suferit in urma producerii accidentul de munca, cum s-a constatat ca sunteti inapt pentru a practica meseria dvs., cine a facut constatarea.
In procesul verbal de cercetare accident de munca s-a precizat cu siguranta cauza producerii acestuia. Care a fost cauza ? Daca este vorba de inhalare de substante toxice, precizati substanta. Diagnosticul medical pus de medicul de medicina muncii a fost cumva intoxicatie acuta ?
In functie de aceste date se poate vedea daca afectiunea suferita se incadreaza in lista bolilor profesionale sau a bolilor legate de profesie, daca afectiunea suferita de dvs. este o infirmitate sau nu, de invaliditate sau nu, daca este utila si posibila reconversia profesionala.
Boala profesionala dobandita ca urmare a unui acccident de munca se declara de catre medicul de medicina muncii, in urma cercetarii evenimentului de catre acesta.
Infirmitatea/ invaliditatea se declara de catre o comisie medicala speciala, formata la nivelul directiei sanitare judetene.
Am vazut dintr-o alta postare ca sunteti incadrat la gr 2 de invaliditate
am primit decizie de pensionare pierderea completa a capacitati de munca probabil voi incerca reconversia profesionala cam greu la 52 de ani mia trebuit 1 an de zile sa ajung aici procesul cu cei care au incercat sa scape de obligati prin uz de fals va incepe probabil cindva cind nu stiu findca incurcate sint caile birocratiei pensionarea se datoreaza acelorasi probleme de anul trecut care vor ramane pina ce ajung in lumea celor drepti mai as avea o problema itm timis tras la raspundere pt intocmirea gresita a raportului FIAM care este o continuare a falsurilor facute de angajator vine si vremea lor in rest asta e Nastase a crezut ca se va prescrie eu am rabdare a trecut doar un an singur impotriva tuturor da trebuie sa cistig ca de asta traiesc
intodeauna direct va invidiez miati fost de mare ajutor comisia de evaluare a capacitati de munca ma dat o decizie invalidiotate grad 2 voi incerca sa fac altceva nu stiu daca voi reusi aceasta invaliditate se datoreaza accidentului de lucru de anul trecut probabil trebuia data atunci doar ca sa incercat minimalizarea urmarilor de 3 luni umblu pe la medici tcc suferit anul trecut este inaptitudine pentru meseria mea alta nu mai am raportul fiam este intocmit voit eronat de catre inspectori de la ssm timisoara ssm bucuresti incearca sai scoata basma curata nu vor putea findca am probe ca au intocmit gresit incadrarea Inca o data va multumesc si cer iertare celor care poate iam suparat voi renaste ca pasarea Phenix din propia cenusa astai viata
Daca ati primit decizia de invaliditate cei de la ITM Timis tr sa declanseze recercetarea evenimentului care a dus la invaliditate. Ar trebui sa vi se ceara o noua declaratie, se va intocmi un nou proces verbal de cercetare si un nou dosar care va fi trimis la Inspectia Muncii (Bucuresti) pentru avizare.
In mod normal noul proces verbal tr incheiat in 10 zile lucratoare de la data cand ITM-ul a fost informat de incadrarea dumneavoastra intr-o grupa de invaliditate. De data aceasta cercetarea se va face de un inspector de munca de la ITM si nu de o comisie numita de angajator.
Daca nu s-a intamplat acest lucru faceti o copie dupa decizia de invaliditate si o depuneti cu numar de inregistrare la secretariatul ITM Timis. Cu ocazia recercetarii se pot indrepta toate greselile voite sau nu din prima cercetare.

Alte discuții în legătură

Securitatea in munca comerciantu comerciantu ancheta facuta de organele cercetare penala trebuie sa fie independenta de cea facuta de comisia de la ssm? in cazul unui accident de munca cu incapacitate ... (vezi toată discuția)
Accident de munca Corrina001 Corrina001 In data de 25 martie ac am avut un accident de munca in care am ramas fara 3 degete la mana stanga. Care este perioada maxima pe care se pot intinde ... (vezi toată discuția)
Accident de munca sinteanoana sinteanoana Buna ziua, sotul meu lucreaza la o firma unde se asambleza tractoare si a avut un accident de munca luna trecuta, i-a cazut un sasiu de tractor pe un picior ... (vezi toată discuția)