avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infintare SRL sau PFA pentru contabilitate asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infintare SRL sau PFA pentru contabilitate asociatie de proprietari

Pentru a tine contabilitatea la o asociatie de proprietari ce imi recomandati sa imi infiintez: un SRL sau o PFA? Si as vrea sa imi spuneti si ce pasi ar trebui sa urmaz pentru infiintarea uneia dintre ele
Am citit ca pentru infiintarea PFA este necesara o calificare profesionala in acest domeniu.
Aceasta calificare poate fi dovedita si prin diploma de licenta sau despre ce calificare este vorba pentru aceasta activitate?
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:11, 23 Decembrie 2013
Nu credeti ca este mai simplu sa va angajeze asociatia?
Sunt dari mai multe de platit la SRL sau PFA si nu merita doar pentru o singura asociatie!
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
ContSters241232, utilizator
Depinde cum va convine mai mult, insa sunt de acord cu opinia lui @thran, ca nu merita osteneala doar pentru o asociatie.
infiintarea unei PFA nu este asa de greoaie. Trebuie sa mergeti la Registru Comertului sa va informati. Cu tot cu aprobari si ce mai cer pe-acolo, in cateva zile se rezolva. Faza este sa aveti pregatirea necesara (la RC nici nu va intreaba de aceste aspecte), insa nu pot sa cred ca cineva si-ar baga capul intr-o asemenea actiune fara sa stie ce si cum. In fine, cu un program de contabilitate adecvat, se poate tine evidenta financiar-contabila la mai multe asociatii. Practic se incheie un contract de prestari de servicii pentru care emiteti factura si chitanta, iar dvs. trebuie sa va achitati personal, toate contributiile la bugetul de stat si contributiile speciale (depinde si de varsta).
Succes!
@ VictoriaIoana

1. Ghid util pentru infiintarea unui SRL
www.avocatnet.ro/content/art...

[ link extern ] /


Informatii utile privind ghid infiintare PFA gasiti aici

www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/for...

Documetele necesare le puteti gasi pe site-ul ONRC :
[ link extern ]

2. Intr-adevar, pentru PFA se solicita - documentele care atestă pregătirea profesională si experienţa profesională.
II. Documentele privind pregătirea sau experienţa profesională se atestă, după caz, cu unul dintre următoarele documente:
- diploma;
- certificatul sau adeverinţa prin care se dovedeşte absolvirea unei instituţii de învăţământ;
- certificatul de calificare profesională sau de absolvire a unei forme de pregătire profesională, organizată în condiţiile legii în vigoare la data eliberării acestuia;
- certificatul de competenţă profesională (cartea de meşteşugar, carnetul de muncă al solicitantului, declaraţie de notorietate cu privirea la abilitatea de a desfăşura activitatea pentru care se solicită autorizarea, eliberată de primarul localităţii respective în mod gratuit, în cazul meseriilor tradiţionale artizanale);
- atestatul de recunoaştere şi/sau echivalare pentru persoanele fizice care au dobândit calificarea în străinătate;
- atestatul de recunoaştere a calificării dobândite în străinătate, în afara sistemului de învăţământ;
- orice alte dovezi care să ateste experienţa profesională.

Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru toate raspunsurile!
Persoana care mi-a spus desprea acesta posibilitate de a tine contabilitatea la asociatie de proprietari mi-a recomandat sa imi infiintez PFA sau SRL in ideea de a ma plati mai bine. Exista si posibilitatea de a ma angaja cu, contract de munca la asociatie si pentru munca prestata as fi platita cu salariul minim pe economie.
Referitor la ce a scris Adam Grecu nu am cunostintele necesare cu privire la declaratiile si toate formalitatile pe care o sa trebuisca sa le indeplinesc ca si PFA. Dar ma gandesc ca toate se invata si toate lucrurile au un inceput
Important este sa aveti calificarea necesara pentru a tine contabilitatea in mod profesionist.
Daca aveti studii de contabilitate puteti sa tineti evidenta contabila ca angajat cu CIM sau ca persoana juridica (PFA, SRL).
Dar, repet, asa cum s-a aratat de @freeelis mai sus trebuie sa aveti studiile necesare, studii de contabilitate in acest caz.
Sigur ca sunt absolventi de liceu economic, de postliceala economica, de faculate de stiinte economice... care nu au experienta si, asa cum spuneti, toate au un inceput si se pot invata.
Dar suportul, teoria, baza pe care se aseaza apoi practica, trebuie sa existe din doua motive: numai asa puteti incheia un contract (de munca sau de prestari servicii) pentru a tine contabilitatea, numai asa o sa puteti transpune in practica ceea ce ati invatat in teorie.

Alte discuții în legătură

Pfa fara diploma in domeniu gratiela1 gratiela1 Buna seara. Am o diploma care nu este in domeniul in care doresc sa devin PFA (cercei, bratari coliere din margele). Diploma este in domeniul mecanic, iar pe ... (vezi toată discuția)
Pfa in domeniu imobiliar mexicanu1964 mexicanu1964 Buna seara as dori sa stiu daca ptr. infiintarea unui PFA imobiliar trebuie neaparat diploma de absolvire a unui curs de specialitate, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Diplome necesare pentru pfa Martinnn Martinnn Bună seara, Sunt cetățean britanic, sunt în România de 3 ani. Aș dori să îmi fac un PFA pentru a putea da lecții de limba engleză . Am diploma ... (vezi toată discuția)