avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal ne ameninta zi de zi ca ne omoara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal ne ameninta zi de zi ca ne omoara

mama e divortata de tata dar locuiesc in acelasi apartament pt ca e ipotecat.tot mai des sare la bataie si ne ameninta k ne omoara si ne da foc si mie si mamei.si aseara in Ajunul Craciunului sa repetat a venit o patrula de jandarmi care nu face alceva decat sa ii dea o amenda dupa care el continua.tin sa va spun k el de 7-8 ani nu a adus un ban in casa dar beneficiaza de tot ce platesc eu si cu mama mancare ,gaz ,apa,caldura,tv si toate celelate.stiu un caz asemanator in care sotia la evacutat din aceliasi motive enumerate de mine.rog pe cineva sa imi dea un sfat sa ma indrume spre ceea ce trebuie sa fac ca sa putem sta linistiti si sa dormim fara frica ca s-ar putea sa vina o zi knd sa nu ne m-ai trezim.va multumesc
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:57, 27 Decembrie 2013
Cine este proprietarul de drept al apartamentului ?
Puteti analiza oportunitatea unei actiuni in instanta
Tocmai ati spus ca stiti un caz in care persoana care facea scandal a fost evacuata. faceti acelasi lucru, adica solicitati instantei evacuarea din locuinta.
În conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003[5], „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre” măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege. Între aceste măsuri se numără:
a) evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate"
Cereti in instanta un ordin de restrictie si protectie si in alta actiune partajul.
Banuiesc ca aveti macar un telefon mobil cu inregistrare - inregistrati amenintarile. Faceti cum v-au recomandat predecesorii si prezentati si inregistrarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala Anonimata Anonimata As dorii sa stiu ce este de facut in cazul in care am depus plangere penala impotriva surorii mele cu care locuiesc care ma tot ameninta cu moartea si m-a ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriaș trailer1234 trailer1234 Buna seara! Daca ati putea sa imi raspundeti, ar putea fi vreodata un chirias evacuat din apartament atat timp cat nu i-a fost reziliat contractul de ... (vezi toată discuția)
Copilul minor proprietar- tatal cu uzufruct violent, ce solutii sunt ? mihaildaniela mihaildaniela Am un baietele de 6 ani si 8luni pe numele caruia am cumparat un apartament intr-o casa mai bine spus jumatate dintr-un duplex ,in contractul de vanzare ... (vezi toată discuția)