avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Somaj tehnic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Somaj tehnic

Pana acum am platit contributiile sociale si impozitul pe venit pentru zilele de intrerupere temporara a activitatii, acum inteleg ca nu se mai platesc...Cum sa fac statul de plata in cazul acesta? Avand in vedere ca pe luna ianuarie si februarie am achitat si contributii si impozit pentru aceste perioade cum recuperez sumele?!
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
srbnanca, utilizator
Cel mai recent răspuns: PayrollExpert , Consultant fiscal 12:30, 14 Aprilie 2009
am avut si eu o situatie de genul asta (somaj tehnic 75% din salar) iar cei de la AJOFM) ne au comunicat ca , chiar si pe durata suspendarii activitatii implicit a CIM se retin si se vireaza contributiile datorate:stunned:
Conform OUG 28/2009 taxele sociale, cu exceptia fondului de sprijin pentru persoane cu handicap si a comisionului ITM (care nu este taxa sociala ci comision de prestari servicii), nu se mai datoareaza in anul 2009 pentru o perioada de maxim 3 luni. OUG isi produce efectele de la data publicarii in MOf, asadar pentru perioadele anterioare datei de 25 martie, taxele sociale platite pentru somaj tehnic nu se recupereaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent contributii somaj tehnic marinamarilena marinamarilena am depus la ITM documentatia necesara pentru somaj tehnic , conf, OUG 28/2009, adica scutite d plata contributiilor la buget, atat pentru angajator cat si ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic 2009 uzzyboss uzzyboss Am 3 salariati la societate si nu am comenzi.Ptr. o perioada de 3 luni am decis sa ii bag in somaj tehnic, conform OUG 28/2009.pe salariati Ii voi plati cu ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic...ajutor!!! anabell anabell Buna ziua, Va rog frumos daca stie cineva sa-mi explice [b]clar[/b] care sunt pasii ce trebuie urmati pentru procedura de somaj tehnic: ce va trebui sa fac ... (vezi toată discuția)