Am mostenit un teren dar nu am facut decat succesiunea.Nu am facut cadastrul si indiviziune.Legea vanzarii de terenuri agricole se schimba la 1 ianuarie.Am un client dispus sa cumpere.Pot sa fac un precontract pentru a evita formalitatile?
daca nu ati iesit din indiviziune , de unde stiti care este terenul dvs. si cat ? cate terenuri / bunuri ati mostenit....??? parerea mea e ca nu e tocmai legal sa promitei la vanzaqre pielea ursului din pAdure si nici promitentul cumparator nu poate cumpara vrabia din par..
Tocmai am vandut cioara de pe gard!
Stiti care e tragedia?Ca exista notari care gandesc ca dumneavoastra!Ei bine,poti sa vinzi sau mai exact poti sa faci o promisiune de vanzare chiar si in aceste conditii daca notarul vrea si cumparatorul este informat ca sa stie ce cumpara.
Se poate vinde cota parte ideala fara a iesi din indiviziune, insa un precontract nu transmite dreptul de proprietate este o obligatia de a aface, deci pana faceti cadatsru si intabularea veti trece de 1 ianuarie iar contractul de vanzare il veti face cu toate formalitatile de preemptiune.