avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Precontract vanzare teren arabil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Precontract vanzare teren arabil

Am mostenit un teren dar nu am facut decat succesiunea.Nu am facut cadastrul si indiviziune.Legea vanzarii de terenuri agricole se schimba la 1 ianuarie.Am un client dispus sa cumpere.Pot sa fac un precontract pentru a evita formalitatile?
Cel mai recent răspuns: Korado , utilizator 11:34, 28 Decembrie 2013
Chiar daca faceti precontract asa cum ii ziceti tot nu puteti evita formalitatile....
Ma refeream la noua lege nu la evitarea legilor.Eu vreau sa stiu daca se poate face un act legal in aceste conditii.
daca nu ati iesit din indiviziune , de unde stiti care este terenul dvs. si cat ? cate terenuri / bunuri ati mostenit....??? parerea mea e ca nu e tocmai legal sa promitei la vanzaqre pielea ursului din pAdure si nici promitentul cumparator nu poate cumpara vrabia din par..


scuze de limbaj
Tocmai am vandut cioara de pe gard!
Stiti care e tragedia?Ca exista notari care gandesc ca dumneavoastra!Ei bine,poti sa vinzi sau mai exact poti sa faci o promisiune de vanzare chiar si in aceste conditii daca notarul vrea si cumparatorul este informat ca sa stie ce cumpara.
Se poate vinde cota parte ideala fara a iesi din indiviziune, insa un precontract nu transmite dreptul de proprietate este o obligatia de a aface, deci pana faceti cadatsru si intabularea veti trece de 1 ianuarie iar contractul de vanzare il veti face cu toate formalitatile de preemptiune.

Alte discuții în legătură

As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)
Exercitarea cu rea credinta a dreptului la preemptiune RusRIM RusRIM Buna seara, Sunt proprietrul unui teren forestier cu mai multi vecini , persoane fizice si juridice si am negociat vanzarea acestui teren urmand sa inchei in ... (vezi toată discuția)