Buna seara,
Sunt proprietrul unui teren forestier cu mai multi vecini , persoane fizice si juridice si am negociat vanzarea acestui teren urmand sa inchei in primul pas un contract de promisiune vanzare-cumparare cu arvuna. Notarul mi-a comunicat ca pentru incheierea contractului de vanzare (pasul 2 ) trebuie sa prezint un aviz de preemptiune.
1. Cum trebuie sa arate o notificare pentru obtinerea avizului de preemptiune ? Unde pot gasi un model sau cui trebuie sa ma adresez pentru intocmirea ei ?
2. Cine si unde depune aceasta notificare ?
3. Cine elibereaza avizul de preemptiune si cata vreme este el valabil ?
4. Daca o persoana indreptatita isi exercita acest drept eu nu mai pot vinde cumparatorului- promitent. Cum si cine il obliga pe preemptor sa cumpere , in conditiile negociate de mine ( pret ,termen de plata, etc ) ?
Constantin_Lucian
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Art. 1746 Cod Civil
Vânzarea terenurilor forestiere
Terenurile din fondul forestier aflate în proprietate privată se pot vinde cu respectarea, în ordine, a dreptului de preempţiune al coproprietarilor sau vecinilor.
Demersurile necesare le faceti la Primaria unde figureaza inregistrat terenul forestier ... Completati cererile aferente , asteptati un termen de 30 de zile, dupa care vi se vor elibera avizele necesare. In cazul in care apare vreun posibil preemtor aveti posibilitatea sa renuntati la vanzarea imobilului, nu va poate obliga nimeni sa vindeti unei anumite persoane. Aveti grije de asemenea cu pretul care il puneti in cererea pentru aviz... Cand va duceti la notar pentru a perfecta actele, pretul din contractul de vanzare cumparare nu poate fi mai mic decat pretul pe care dumneavoastra l-ati trecut in cererea pentru aviz.
Cumparare padure
valyclau
Buna tuturor!
Intentionez sa cumpar 1,1 ha de padure si m-ar interesa care sunt actele pe care ar trebui sa le aiba vanzatorul. As aprecia si daca mai aveti ... (vezi toată discuția)