avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract in caz de deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract in caz de deces

Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema deoarece nu mai m-am lovit niciodata de aceasta situatie : Un angajat al societatii noastre a decedat in data de 26.12 , stiu ca in revisal se anunta in momentul in care iese actul de deces. De exemplu, daca anunt in data de 30.12 incetarea contractului cu data de 26 pentru ca atunci practic a decedat, nu va fi nicio problema din punct de vedere legal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 30 Decembrie 2013
Potrivit art.4 alin.1 lit.d din HG nr.500/2011, incetarea c.i.m. se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă.

Asadar, incetarea c.i.m. in cazul expus de dvs se poate face la data luarii la cunostinta de evenimentul respectiv.

Netransmiterea in termen constituie contraventie sanctionata cu amenda de catre ITM.
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Transmiterea o voi face astazi , 30.12 , deoarece astazi am primit certificatul de deces. Daca salariatul a decedat pe data de 26 , pe 25 fiind libera , in revisal voi inregistra data incheierii contractului cu data de 24.12.2013 ?
sau cu data de 26 , data decesului ?
C.i.m. inceteaza de drept la data decesului 26.12.2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen transmitere decizie de incetare cu acordul partilor marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca fac decizia de incetare pe data de 05(art.55 b) si-o transmit pe aceiasi data ,cererea este din data de ... (vezi toată discuția)
Date incorecte de operare decizii incetare cim in revisal lemonik lemonik Buna seara. Spuneti-mi, va rog frumos, ce pot face in situatia in care am inregistrat in revisal decizii de incetare a cim atat cu art 55(b), cat si cu 31(1) ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art.56 / 1 carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Este pt. prima oara cand incetez un CIM din cauza de deces ... Nu am inca o copie a certificatului de deces .... Daca data decesului este 13.05., ... (vezi toată discuția)