avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit venit cedarea folosintei bunurilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit venit cedarea folosintei bunurilor

buna seara,
detin in proprietate un imobil (apartament) pe care il inchiriez cu regularitate- contract inregistrat la administratia finantelor publice.
In acest moment platesc un impozit de 16% din venitul brut diminuat cu 25% cheltauieli forfetare.
Intrebare 1: Pot opta pentru plata in sistem real(pe o perioada de minim 2 ani)- conducand o evidenta a cheltuielilor si veniturilor identica cu a pfa-urilor? (Registru incasari si plati+declaratie 200 la finele anului fiscal-pana la 25 mai a anului urmator)?
Intrebare 2: In conditiile in care exista posibilitatea optarii pentru acest mod de calcul mai depun declaratie estimativa?- daca depun pot trece sumele pe care le consider eu in dreptul rubricii venit brut, dar si pentru CHELTUIELI DEDUCTIBILE?
Intrebare 3: In conditiile in care sunt salariat/pensionar si mi se retine 5,5% CASSanatate din venitul realizat din salarii/pensii mai sunt obligat la plata acestei contributii si pentru venitul din chirii?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Completare declaratie 220 neluchiru neluchiru Am inchiriat un apartament pe o perioada de 2 ani , incepand cu data de 1.03 si am cateva nelamuriri in legatura cu completarea declaratiei 220, astfel: -la ... (vezi toată discuția)
Contabilitate cmi stomatologic Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Apelez la cunostintele celor care tin contabilitatea CMI stomatologice (neplatitor de TVA) pentru a ma lamuri in urmatoarele: 1. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligațiile fiscale ale unei pfa dacă o societate incheie cu aceasta un contract de colaborare/prestări servicii? Aliona M. Aliona M. Bună ziua, Am un PFA în domeniul traducerilor. Vă rog sa mă informați cum se procedează în cazul unui contract de prestări servicii/contract cu normă ... (vezi toată discuția)