avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate CMI stomatologic
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate CMI stomatologic

Buna ziua!

Apelez la cunostintele celor care tin contabilitatea CMI stomatologice (neplatitor de TVA) pentru a ma lamuri in urmatoarele:
1. Care sunt registrele obligatorii?
2. Ce declaratii se depun la Adm. Fin. la infiintare si apoi periodic?
3. In Registrul de incasari si plati, la ,,incasari" inregistrez valoarea chitantelor emise catre pacienti?
In Registrul de incasari si plati, la ,,plati" inregistrez valoarea chitantelor si BF primite de la furnizorii de materiale?
4. Trebuie depusa decl. 392B?
5. La ce anume se calculeaza contributia de sanatate, care este procentul si cand se plateste?
6. Trebuie sa existe Registrul de casa? Registrul jurnal? Adica trebuie sa aiba un program de contabilitate pentru a inregistra facturile de la diversi furnizori etc?

Cu riscul de a ma fi repetat va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cristina Vasile , utilizator 13:49, 14 Aprilie 2013
1. pentru ca nu sunteti inregistrat ca platitor de tva, va trebuie doar registrul jurnal de incasari si plati, registrul inventar si registrul unic de control.
2. depuneti la inceput, in max 15 zile de la infiintare/autorizare delaratie 220 cu venitul estimat, va vine apoi decizia de impunere cu ratele anuale de plata a impozitului pe venit si sanatate si termenele de plata. Plata acestora se face trimestrial, pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru. Apoi la sfarsitul anului, pana pe 25 mai a anului urmator va trebui sa depuneti declaratia 200 cu situatia finala si atunci se face si regularizarea la impozitul pe venit si contributia la sanatate.
Daca aveti si salariati pe cmi atunci veti depune declaratia 112 in timpul anului si declaratia 205 pana pe 28 februarie anului urmator.
3. Da, la incasari chitantele de la serviciile prestate si la plati , chitantele de la plata facturilor catre furnizori de materiale medicale dar si de intretinere/curatenie dar si de utilitati daca cu ele aveti contract pe CMI, chirie spatiu, etc. In registru treceti valorile cu tot cu tva.
Se vor trece la plati si tot ce presupene plata salariilor si a impozitelui si contributiilor sociale daca aveti salariati pe cmi cu contract de munca.
4. "Persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 care
desfasoara exclusiv operaiunile scutite de TVA fr drept de deducere prevzute la
art. 141, cu excepia operaiunilor prevzute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) i f), care
nu sunt accesorii activitii principale, nu au obligaia depunerii declaraiei 392 B (ex.
cabinete medicale)". Sursa: [ link extern ]
5. La sfarsit de an, cand se face regularizarea de catre adiministratia financiara, baza de calcul al contribuţiei pentru asigurările de sănătate o determina ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile aferente realizării venitului.
6. nu va trebuie registru de casa.
Multumesc foarte mult!

CMI stomatologic a primit CIF de la Administratia Fin. in 14.12.2012 dar activitatea a inceput-o in ianuarie 2013. Nu are nicio declaratie. Decl 070 presupun ca a depus-o altfel nu primea CUF-ul, nu?

1. Ce trebuie sa depuna cat mai repede? Decl. 220, 200, sa mearga la Casa de Sanatate sa-si faca contract individual de sanatate sau in baza decl. 220 pe care trebuia sa o depuna calculeaza si vireaza contributia de 5,5%.

2. Deci nu-l controleaza nimeni (nu este obligatoriu) daca are registrul de casa sau facturile de achizitii inregistrate asa cum este la SC?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii si registre ii, cris_geany cris_geany buna ziua...pentru II -productie de mobila ,neplatitor de tva ,ce acte(registre)contabile trebuie sa am,si ce obligatii am la fisc?. ... (vezi toată discuția)
Registre si impozite ii pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Am infiintat un II (intreprindere individuala) in anul 2014. Va rog sa imi spuneti care sunt registrele care trebuie completate, care sunt ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale birou individual de arhitectura vasilica52 vasilica52 Va rog sa ma-mi spuneti ce obligatii fiscale am pt un BIA? Ce declaratii trebuie sa depun pe parcursul unui an? Platesc impozit pe venit sau pe profit? Se ... (vezi toată discuția)