Va rog sa ma-mi spuneti ce obligatii fiscale am pt un BIA? Ce declaratii trebuie sa depun pe parcursul unui an? Platesc impozit pe venit sau pe profit? Se face regularizarea impozitului la sfarsit de an? Am inteles ca trebuie sa am doua registre. De unde se procura? Trebuiesc numerotate paginile si inregistrate registrele la Administratia Financiara?
Multumesc
Trebuie sa completati registrul jurnal de incasari si plati si registrul inventar. Le puteti achizitiona de la unitatile/librariile unde se comercializeaza imprimate tipizate si apoi le inregistrati la administratia financiara. Registrul unic de control cumparat de la administratia financiara.
Veti fi platitor de impozit pe venit.
La infiintare veti completa declaratia 070, declaratia 220 cu venitul estimat pentru anul in curs. Apoi va va veni acasa decizie de impunere cu cale patru rate de plata a imozitului pe venit si pentru contributia la sanatate. Plata se va face trimestrial, pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru.
Veti mai plati si contributie la pensie daca nu mai aveti incheiat in alta parte un contract de munca.
La incheierea exercitiului financiar, pana pe 25 mai anul urmator, veti depune declaratia 200 cu venitul concret realizat, ocazie cu care administratia financiara va face si regularizarea la impozit si sanatate.