avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJARE LA INSTITUTIE BUGETARA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJARE LA INSTITUTIE BUGETARA

Buna ziua
Doresc sa ma ajutati in doua probleme privind "Resursele umane-Personal",la o institutie bugetara( !):
1)Pe un post de conducere(Director adjunct,Sef serviciu)poate fi DETASATA o persoana din afara institutiei?
2)Pe un post cu norma intreaga(8 ore),inregistrat astfel in Statul de functii,pot fi DETASATE 2 persoane,simultan,fiecare cu cate o jumatate de norma(2 cu 4 ore)?
Va rog mult sa imi indicati si motivarea LEGALA.
vA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: stelutaro , utilizator 20:03, 28 Decembrie 2013
Raspunsul la intrebarile dvs nu au inca o sustinere legala, intrucat legea nu precizeaza expres astfel de situatii. In acest caz, devine incident principiul ceea legea nu interzice este permis.

Detasarea din sectorul privat/bugetar in sectorul bugetar/privat este posibila.
Conform art.45 C.mun., detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.

Textul de lege nu face nicio distinctie in ceea ce priveste detasarea pe un post de conducere din afara institutiei.
Multumesc pentru raspuns,dar spuneti-mi atunci cum sa interpretez ART.25(1) din Legea nr.284/2010?Am citit tot pe acest forum un raspuns la o intrebare asemanatoare care spunea asa:
,,Persoana detasata nu este angajatul institutiei dvs,ci al unitatii de unde s-a dispus detasarea.Numirea temporara pe o functie de conducere se face pt. o persoana angajata si care indeplineste conditiile cerute de respectiva fc. de conducere."



,,Daca in institutie exista angajat/angajati care indeplineste/indeplinesc conditiile pt. numirea temporara pe functia respectiva de conducere ,atunci numirea se va face dintre acestia,pe perioada legala. "

1. Legea nr.284/2010:
Art. 25. - (1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate care indeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni intr-un an calendaristic, dacă in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.
(2) In mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită cu maximum 6 luni, dacă in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.
(3) In perioada prevăzută la alin. (1) şi (2), persoana beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective.

Nu scrie nicaieri in textul de lege ca numirea temporara intr-o functie de cconducere se face numai din salariatii institutiei respective. Prin urmare, exista si posibilitatea ca prin detasarea de la o alta instituție sa fie numita temporar o alta persoana.

2. Intr-adevar, persoanele detasate nu au calitatea de salariati proprii ai angajatorului la care sunt detasati.

3. De asemenea, aceste persoane trebuie sa indeplineasca conditiile pentru ocuparea unei astfel de functii.
Multumesc
Imi mai spuneti va rog ,daca am un salariat cu studii superioare de 3 ani la o facultate privata si nu are master,cum il incadrez?
Pe ce functie se doreste a fi incadrat?

Alte discuții în legătură

Numirea temporara (dupa prelungirea cu inca 6 luni) pe o functie de conducere crmnradu crmnradu Buna ziua! Avand in vedere OUG 34/2009,a fost suspendata ocuparea prin concurs a posturilor vacante din institutiile publice; Legea cadru nr. 284/2010 alin ... (vezi toată discuția)
Concurs post steopoaiev steopoaiev Care este data limita pentru organizarea concursului de contabil sef, pornind de la data decesului? Mentionez ca persoana care o suplineste acum este numita ... (vezi toată discuția)
Dispozitie numire post conducere chifor_lia chifor_lia Subiect: Prelungire dispozitie incadrae De cate ori se poate prelungi o dispozitie de numire pe un post de conducere cu studii superioare,dar persoana in ... (vezi toată discuția)