avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concurs post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concurs post

Care este data limita pentru organizarea concursului de contabil sef, pornind de la data decesului? Mentionez ca persoana care o suplineste acum este numita prin delegatie.Cat se poate prelungi aceasta delegatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 29 Noiembrie 2011
Este vorba de o societate comerciala sau de o institutie publica ?
steopoaiev a scris:

Care este data limita pentru organizarea concursului de contabil sef, pornind de la data
decesului? Mentionez ca persoana care o suplineste acum este numita prin delegatie.Cat se poate prelungi aceasta delegatie?



Daca faceti referire la sect. bugetar,atunci in cazul numirii temporare in fc. de conducere,se aplica prevederile art.25 din Legea 284./2010

Art. 25. -(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere se realizeaza prin numirea temporara a unei persoane angajate care indeplineste conditiile specifice pentru ocuparea functiei de conducere si care nu a fost sanctionata disciplinar, pe o perioada de maximum 6 luni intr-un an calendaristic, daca in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.
(2) In mod exceptional, perioada prevazuta la alin. (1) poate fi prelungita cu maximum 6 luni, daca in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.

Deci,max.12luni poate ocupa functia cu delegatie.
steopoaiev a scris:

Care este data limita pentru organizarea concursului de contabil sef, pornind de la data decesului? Mentionez ca persoana care o suplineste acum este numita prin delegatie.Cat se poate prelungi aceasta delegatie?


Nu exista text de lege care sa reglementeze organizarea unui concurs in cazul vacantarii unui post ... daca este personal contractual vedeti HG nr.286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice

In temeiul Legii-cadru nr. 284/2010 , exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere prin delegatie se poate face pe cel mult 1 an de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs Raluci11 Raluci11 Buna ziua, daca puteti sa ma ajutati cu un sfat: lucrez la spital si sunt consilier juridic debutant. Bineinteles sunt la inceput si ma confrunt cu tot felul ... (vezi toată discuția)
Concurs promovare funcționar public mimi14 mimi14 Am fost promovată temporar într-o funcție publică de conducere, pe durata a 6 luni. Termenul se împlinește la 30 septembrie. Unitatea nu a organizat ... (vezi toată discuția)
Exercitarea cu caracter temporar a unei funcþii publice de conducere vacante viorina67 viorina67 Din ce am inteles ,o persoana din cadrul serviciului (functionar public) a fost numita ca sef de serv. intrerimar ,pe o perioada de 6 luni. Acest interimat a ... (vezi toată discuția)