avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs

Buna ziua, daca puteti sa ma ajutati cu un sfat: lucrez la spital si sunt consilier juridic debutant. Bineinteles sunt la inceput si ma confrunt cu tot felul de probleme iar lipsa de experienta isi spune cuvantul. Pentru a deveni sef de sectie trebuie sa se dea concurs dar nu stiu care e procedura. Trebuie scos postul la concurs iar mediculului care este acum sef de sectie trebuie sa i se intrerupa contractul? Si apoi sa fie sef de sectie interimar pana cand se ocupa postul? Pe ce durata poate sa fie interimar? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Raluci11 , utilizator 08:15, 19 Noiembrie 2014
Vedeti:
- H.G.nr.286/2011

- H.G. nr.497/2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului si a examenului pentru ocuparea posturilor vacante si temporar vacante, precum si stabilirea criteriilor de evaluare a performantelor profesionale individuale la promovare prin examen a personalului contractual din sistemul sanitar
Multumesc mult dar nu am gasit ceva clar...sa ma lamureasca in detaliu
Legea 284/2010 :
Art. 25
(1)Exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere se realizeaza prin numirea temporara a unei persoane angajate care indeplineste conditiile specifice pentru ocuparea functiei de conducere si care nu a fost sanctionata disciplinar, pe o perioada de maximum 6 luni intr-un an calendaristic, daca in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.

(2)In mod exceptional, perioada prevazuta la alin. (1) poate fi prelungita cu maximum 6 luni, daca in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.

....
Multumesc de raspuns..acum intrebarea e alta: la alin.2 spune ca in mod exceptional, cum ar fi?Deci se poate pe 6 luni interimar si apoi pe alte 6 luni
Prelungirea se face, de exemplu, in situatia in care nu a fost organizat concurs pentru ocuparea functiei de conducere.

Alte discuții în legătură

Concurs post steopoaiev steopoaiev Care este data limita pentru organizarea concursului de contabil sef, pornind de la data decesului? Mentionez ca persoana care o suplineste acum este numita ... (vezi toată discuția)
Exercitarea cu caracter temporar a unei funcþii publice de conducere vacante viorina67 viorina67 Din ce am inteles ,o persoana din cadrul serviciului (functionar public) a fost numita ca sef de serv. intrerimar ,pe o perioada de 6 luni. Acest interimat a ... (vezi toată discuția)
Ocupare functie interimar ileanabogdaneci ileanabogdaneci Buna ziua, as dori sa aflu cat timp o persoana poate ocupa functia de sef de birou interimar? In afara de faptul ca pana la ocuparea postului prin concurs, ... (vezi toată discuția)