avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... catre de munca pierduta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

catre de munca pierduta

buna ziua ,


mi am pirdut cartea de munca iar va rog sa mi spuneti care este porcedura ??????????? pentru incepout am publicat in monitorul oficial dar acum nu mai stiuiu care ste pasul urmator????????????????????? in acest moment nu lucrez nicaieri am

va rog sa ma ajutati sa mi spuneti ce sa fac ,care etse procedura??????????????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 9 Aprilie 2009
Primul pas pe care trebuie sa-l faceti, atunci cand ati constatat ca nu mai aveti cartea de munca, este sa anuntati Inspectoratul Teritorial de Munca cu privire la acest lucru. De aici veti primi o adeverinta, pe baza careia vi se va permite sa dati anunt in Monitorul Oficial.
Abia dupa ce anuntul a fost publicat va puteti prezenta la Directia de Munca pentru achizitionarea unui nou carnet de munca. Cu noul carnet, veti merge la toate locurile de munca unde ati fost angajat pentru completarea lui.

Banuiesc ca dvs, doriti sa va reconstituiti toata perioada de vechime in munca cuprinsa in cartea de munca pierduta. Va puteti adresa instantei de judecata pentru reconstituirea vechimii.Va trebui sa va probati toate perioadele de munca mentionate in cartea de munca folosindu-va de copii dupa contractele de munca, sau in lipsa acestora de martori (colegi de serviciu, etc.)
Buna ziua,

sunt si eu in aceeasi situatie. Am urmat pasul cu anuntul la Monitorul oficial, dupa care am cerut societatilor la care am fost angajata sa-mi elibereze adeverinte de vechime pt reconstituirea cartii de munca.
De la ITM Vrancea am primit fara probleme. La fel si de la ITM Constanta. De la ITM Galati am primit dar dupa ce am achitat o taxa de duplicat cu toate ca nu era un duplicat acea adeverinta de vechime.Iar de la ITM Cluj am primit raspuns ca ultimul angajator de la care am fost concediata cu art.65 in 05.01.2009, a depus adeverinta de vechime la sediul ITM Cluj ,fara sa fie precizat nr. adeverintei si data si ca o pot ridica cu buletinul de la un birou din cadrul ITM Cluj. Eu am domiciliul in Constanta.
Am retrimis o cerere de trimitere prin posta a acestei adeverinte de vechime si deocamdata nimic.
Din 05.01.2009 nu am primit aceasta adeverinta de vechime de la ultimul angajator si am pierdut continuitatea vechimii neputand depune dosarul pt somaj , nici de indemnizatia de somaj nu am putut beneficia si nici de posibilitatea de a aplica pt posturi disponibile de la ANOFM.
Iar in legatura cu salariile compensatorii, angajatorul mi-a spus ca nu am dreptul, iar ITM Cluj mi-a spus ca e un conflict de munca si sa ma adresez instantei. si altceva nimic.
Intre timp m-am angajat in alta parte din 18.03.2009 dar nu pot sa nu lupt in continuare pt drepturile mele . Sunt niste sume de bani la care aveam dreptul, copilul meu a suferit ca a trebuit sa facem foamea.
Numai cu adeverinte de vechime se poate reconstitui carte de munca.
buna

a fost dat anuntul in monitorul oficial asa cum am inteles din spuesle dvs trebuie sa merg la directia de munca pentru a obtine un nou carnet de munca


mutlumesc
mie mi s-a spus ca societatea angajatoare la care lucrati in prezent sau viitoare poate cere un nou carnet si reconstitui dupa adeverinte de vechime.

Alte discuții în legătură

Reconstituirea cartii de munca mariamagdalena mariamagdalena In conditiile in care s-a pierdut cartea de munca, cui trebuie sa te adresezi pentru reconstituirea acesteia si ce acte ar fi necesare? Multumiri pentru ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta adina30iulia adina30iulia Buna ziua.Mi-am pierdut cartea de munca in urma cu mult timp dar mi-a ramas o copie xerox a ei. Ce trebuie sa fac in acest caz pentru a ma angaja fara ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta-ce este de facut? marinel67 marinel67 Am pierdut cartea de munca ,cum pot reconstitui vechimea ?Detin o copie a cartii de munca dinainte de a fi scanata ,copie facuta in 2007 ,mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)