avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca pierduta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca pierduta

Buna ziua.Mi-am pierdut cartea de munca in urma cu mult timp dar mi-a ramas o copie xerox a ei. Ce trebuie sa fac in acest caz pentru a ma angaja fara probleme?Sa merg cu copia xerox la ITM?
Cel mai recent răspuns: adina30iulia , utilizator 20:04, 20 August 2009
Sa solicitati achizitionarea altei carti, care se va numi duplicat, de la angajator, cu acordul itm.
Veti reconstitui vechimea. Adica, veti solicita adeverinte de la fostii angajatori care vor fi trecute in cartea de munca-duplicat.
1. Va puteti angaja si fara carnet de munca.
2. Pentru inscrisurile din carnetul de munca de dupa 01.04.2001 nu mai e nevoie sa refaceti carnetul de munca.
3. Pentru perioada de inainte de 01.04.2001 faceti copii dupa copia pe care o aveti si trimiteti la unitatile unde ati lucrat sa va dea adeverinte de vechime. Acestea le duceti la ITM sa vi le treaca, eventual, intr-un nou carnet de munca.
4. Adeverintele primite puteti sa le si pastrati dvs. acasa pentru a le folosi la iesirea la pensie.
1. In caz de pierdere a carnetului de munca, se va elibera celui in cauza un carnet de munca duplicat, de catre ultima unitate la care acesta a lucrat sau lucreaza .

2. La noul angajator dati o declaratie prin care specificati ca ati pierdut carnetul de munca.

3. Eliberarea duplicatului in caz de pierdere a carnetului de munca, se face numai dupa publicarea pierderii acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei.
pentru refacerea cartii de munca va trebui sa solicitati eliberearea unor adeverinte de la toate sociatatile pe la care a ti lucrat din continutul carora sa rezulte : perioada de timp efectiv lucrata, functia indeplinita, grupa de munca daca este cazul,daca au fost achitate la buigetul de stat toate taxele pentru perioada de catre angajator.
Dupa aceea puteti solicita intocmirea unei noi carti de munca.
Refacerea carnetului de munca nu are nicio legatura cu plata datoriilor catre bugetul de stat de catre angajator pentru perioada lucrata de catre salariat .... mai intai se publica in MOf pierderea carnetului de munca si apoi se face rost de adeverinte.

Alte discuții în legătură

Cartea de munca pierduta de catre angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Fostul angajator mi-a pierdut cartea de munca. Ce fac acum ? Am pierdut si vechimea ? Mai sunt inregistrat pe undeva ? Multumesc in ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca mi s-a pierdut carnetul de munca mirela onea mirela onea Buna ziua Din start va spun ca stiu pasii care trebuiesc urmati in acest caz. Ideea e ca am o copie legalizata la notar dupa carnetul de munca. Firmele la ... (vezi toată discuția)
Refuzarea refacerii cartii de munca BNikoci BNikoci Buna ziua! In anul 1998 mi-am luat cartea de munca de la institutia la care am lucrat /Sf.Gheorghe/si am pierdut-o. Sunt nascut in 1975 si am 2 ani vechime ... (vezi toată discuția)