avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca pierduta de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca pierduta de catre angajator

Buna ziua,

Fostul angajator mi-a pierdut cartea de munca.
Ce fac acum ?
Am pierdut si vechimea ?
Mai sunt inregistrat pe undeva ?

Multumesc in advans
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 16 Februarie 2010
Se poate reconstitui.
Nu veti pierde vechimea.
Nu vechimea nu este pierduta ,aceasta poate fi refacuta prin administrarea de adeverinte de la vechile locuri de munca.
Este o activitate greoaie,care necesita mult timp, dar care in final conduce la recuperarea totala/partiala a inregistrarilor din vechiul carnet de munca
Solicitati la ITM relatii
Succes
Vedeti OG 92/1976 art.15 si 16 (cu minim efort il gasiti pe internet/google). In principiu vechimea se reconstituie pe baza contractelor de munca, adeverintelor de la locurile de munca anterioare etc.
zaharia65_2 a scris:

Vedeti OG 92/1976 art.15 si 16 (cu minim efort il gasiti pe internet/google). In principiu vechimea se reconstituie pe baza contractelor de munca, adeverintelor de la locurile de munca anterioare etc.


Cred ca este vorba despre Decretul nr.92/1976 ....:)
In caz de pierdere a carnetului de munca, se va elibera celui in cauza un carnet de munca duplicat, de catre ultima unitate la care acesta a lucrat sau lucreaza. Daca ultima unitate a fost supusa reorganizarii, duplicatul se va elibera de catre unitatea care detine scriptele unitatii reorganizate.
Eliberarea duplicatului in caz de pierdere a carnetului de munca, se face numai dupa publicarea pierderii acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituirea cartii de munca mariamagdalena mariamagdalena In conditiile in care s-a pierdut cartea de munca, cui trebuie sa te adresezi pentru reconstituirea acesteia si ce acte ar fi necesare? Multumiri pentru ... (vezi toată discuția)
Carete de munca pierduta adragan964 adragan964 am demisionat de 13 ani de la o societate care acum nu mai exista si nu mai reusesc sa gasesc cartea de munca, am o fotocopie a acesteia cu toate paginile unde ... (vezi toată discuția)
Reconstituire carte de munca ancarapan ancarapan Am un prieten care se apropie de pensie.Cartea lui de munca a fost pierduta de unul din angajatorii anteriori. Acum lucreaza in strainatate,dar are nevoie de ... (vezi toată discuția)