Salut,
Asa cum spuneam intr-un post anterior, am fost prins la un filtru cu 0,41 in aerul expirat. Prima proba de sange s-a recoltat dupa 30 minute si a avut valoarea de 1 la mie, iar a doua proba s-a recoltat dupa inca o ora si a avut valoarea de 0,75 la mie.
Dupa cum vedeti valorile sunt cam la limita, lucru observat si de politistul de la Cercetari Penale - mi-a zis ca "ar trebui o recalculare".
1. Era obligatoriu sa fac recalcularea ? Nici acum nu sunt sigur ca am procedat bine ascultand "sfatul" politistului.
2. Presupun ca valorile obtinute la probele 1 si 2 se refera strict la momentul recoltarii lor, nicidecum la momentul in care am fost depistat in trafic. Asa e ? Probabil ca valorile respective sunt folosite intr-o ecuatie mai mult sau mai putin stiintifica (greutate, inaltime, tipul mancarii, ora ingerarii alcoolului si durata, cantitatea de alcool si taria in grade etc), cu scopul de a determina "trendul" si o valoare estimativa la momentul X.
3. Din experienta dvs, cat dureaza aceasta recalculare? Eu sunt clientului IML-ului din Bucuresti si am platit-o in urma cu 3-4 saptamani.... Daca intr-adevar este vorba de o formula matematica atunci intr-o saptamana ar fi trebuit sa sosesca rezultatele....
Mutumesc celor care binevoiesc sa-mi raspunda.
Costin
~ final discuție ~