avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Notar sau avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Notar sau avocat?

buna ziua! imi puteti da un sfat in ceea ce ar fi mai indicat sa incerc? avocatura sau notariat? ma tot gandesc sa dau un examen anul care vine dar nu ma pot hotari... si ca avocat dar si ca notar sunt o multime de avantaje dar si dezavantaje...:((
Cel mai recent răspuns: Iulian81 , utilizator 18:14, 24 Ianuarie 2014
voi lăsa pe altii la comentarii, foarte pe scurt : doar acolo unde sunteti ferm convins că aveti ”stofă”.Un avocat trebuie sa-si facă ”tema” si să si-o sustină, să vorbească în public : să poată fi capabil a pleda într-o sală (străină de biroul său) de judecată și a se confrunta temeinic si rapid cu judecătorul (un bun filosos+jurist) și partea adversă, cu procurorul în penal.În schimb, notarul poate prelungi clipa unui răspuns si în biroul său (într-un loc familiarizat) etc etc
Poti sa faci consultanta ca avocat si sa nu iesi din biroul tau vreodata. Si nu vezi vreodata o sala de judecata, asa ca se aseamana destul de mult cu notariatul si pe aici
N-am auzit de avocati doar care fac consultanta.. dimpotriva eu am inteles ca mai mult din procese penale, pe la tribunale castiga...
Depinde despre ce fel de avocatura vorbim. In Bucuresti, in firmele mari si medii (chiar si prin unele mici), avocatii fac cu preponderenta consultanta, aceste firme avand si departamente specializate pe litigii.

Daca vorbim de nivel individual, atunci da, faci litigii. Dar exista o mare masa de avocati care fac doar consultanta. Astfel incat tine de alegerea fiecaruia ce doreste sa faca mai departe - ma rog, mai tine si de note, facultate absolvita etc.
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
Arborele, utilizator
Dvs vorbiti de parca ii stiti pe toti avocati din Bucuresti... Cine este chiar atat de interesat despre consultanta, poate va referiti la mici activitati legate acte, infiintari de firme, incheieri de contracte chestii de genul acesta??

Alte discuții în legătură

Calitatile avocatului tdkappa13 tdkappa13 de cateva zile tot citind forumurile ma intreb ce calitati trebuie sa posede un avocat si cat de mult examenul de admitere in avocatura „testeaza” ... (vezi toată discuția)
Despre avocati - verificare cabinet Romania1 Romania1 Buna ziua as dori sa stiu cum pot verifica un cabinet de avocatura international:frantic:B-) (vezi toată discuția)
Avocat pledant sau consilier AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Cine astiga mai mult in Romania si de ce dintre cele 2 categorii? Cine rezolva de fapt problemele avocatul pledant sau consilierul care inormeaza in timp util ... (vezi toată discuția)