Am sub 30 ani si liceul cu bac. Vreau sa-mi deschid o AF (bar, magazin mixt), si vreau sa stiu ce avantaje/dezavantaje am. Totodata vreau sa stiu daca ma incadrez in conditiile impuse de stat pentu a beneficia de creditul nerambursabil de 10.000E?
Mai am nevoie de alte cursuri de calificare pentru deschidere bar/magazin mixt daca am terminat liceul cu specialitatea contabilitate?
Daca este vorba de programul de stimulare a tinerilor intreprinzatori trebuie sa va deschideti SRL-D. La prima vedere va incadrati in acest program (nu cred ca ati mai detinut actiuni sau parti sociale la societati comerciale). In cadrul acestui program Statul finanteaza nerambursabil 50% din valoarea proiectului (cheltuieli eligibile) nu mai mult de 10.000 euro. Asta inseamna ca trebuie sa aveti si dvs. 10.000 euro sau sa-i luati imprumut. Programul respectiv ofera si posibilitatea sa imprumutati acei 10.000 euro pe care trebuie sa-i aveti dvs. in conditii avantajoase, fara a fi solicitate garantii imobiliare. Trebuie sa luati in considerare si obligatiile pe care le aveti de indeplinit ulterior.
Cel mai probabil programul va fi operativ din martie, asa ca e bine sa va grabiti.
Va puteti incadra in acest program daca infiintati un SRL-D nu AF/IF.Pentru astfel de programe tebuie sa aveti personalitate juridica. Daca doriti sa ramaneti la AF/IF, si va desfasurati activitatea in mediul rural, atunci aveti de asteptat masurile non-agricole ale PNDR.