avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Schimbul de motoare intre masini
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Schimbul de motoare intre masini

Buna ziua , este legal si se poate omologa la RAR schimbul unui motor (respectiv , intregii platforme tehnice) de pe o masina pe alta ? De exemplu pe caroseria unei Dacii 1310 sa montez motorul si platforma tehnica de pe un logan ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:28, 2 Ianuarie 2014
Problem! In principiu da. Numai ca va costa cam mult, se face omologare individuala...
Teoretic este posibil,practic ramane de vazut
Are importanta diferenta intre caracteristicile tehnice ale platformei care se intentioneaza a se monta
Atentie sa detineti documente de provenienta ale componentelor pe cale le montati pe caroseria veche
Atentie,montajul trebuie sa fie executat in unitate autorizata,care sa emita documente justificatie
Pentru a preintampina situatii neplacute,este de preferat anterior demararii demersurilor sa contactati RAR,care de alt fel este si competent sa realizeze raportul tehnic de omologare si care analizand documentele poate sa va comunice daca modificarea care va intereseaza poate fi omologata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare autoturism cu motor schimbat Mihnea_R Mihnea_R Buna ziua, sper ca am ales corect sectiunea. Intrebarea mea: Care sunt demersurile pentru a putea sa circul in mod complet legal cu o masina din anul 1980, ... (vezi toată discuția)
Schimbare motor autoturism tetcu tetcu Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spune-ti daca schimb motorul unui Renault T WINGO cu altul second si care are acelasi tip, acelasi cod,aceleasi ... (vezi toată discuția)
Rar nu face omologare pe motor schimbat (motorul e piesa de schimb, unde e problema?) IdaTuning IdaTuning Buna ziua, astazi am fost la registru sa perfectez actele pentru o masina care urma sa o vand (ford mondeo) masina a fost cumparata personal de mine si din ... (vezi toată discuția)