avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea care modifica legea pensiilor referitor la grupa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea care modifica legea pensiilor referitor la grupa I de munca a fost publicata in MO?

stimati domni /vreau sa stiu daca legea 263/2010 a aparut in monitorul oficial cu modificarile facute in decembrie 2013 ,deorece sotia are o vechime de 30ani in munca din care 19 ani si 8 luni in grupa 1 de munca.
va multumesc

[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:50, 2 Ianuarie 2014
Legea nr.380 din 24.12.2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 842 din 30 decembrie 2013.

Legea a intrat de azi in vigoare.

Textul de lege il puteti gasi aici
[ link extern ]
[ link extern ] ==

Daca indeplineste conditiile de varsta(redusa)si stagiu,se poate depune dosarul incepand de astazi 02/01/2013.
Trebuie tinut cont si de programul casei locale.

Beneficiaza de o reducere de 9 ani si 6 luni a varstei standard de pensionare.
Varsta sandard nu o putem cunoaste,daca nu avem luna si anul nasteii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare lege pensii boarcornel boarcornel Am lucrat 4 ani si 10 luni in grupa 1 de munca si am lucrat 7 ani in grupa a 2 a de munca.Sunt nascut in iulie 1952.Ce reducere a varstei de pensionare dupa ... (vezi toată discuția)
Curtea constitutionalã a româniei a constatat cã dispozitiile din oug nr. 1/2013 referitoare la data aplicãrii indicelui de corectie sunt neconstitutionale Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Curtea Constituţională a României a soluţionat, în şedinţa din data de 29 octombrie 2013, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. III, ... (vezi toată discuția)
Aplicare indice de corectie pentru participant pilon ii de pensii ana-cer ana-cer Cum se face aplicarea indicelui de corectie in cazul unui angajat care a participat la pilonul II de pensii si depune dosarul de pensie in acest an? Casa ... (vezi toată discuția)