Am un stagiu de cotizare efectv de 33 ani si 4 luni.Am facut facultatea la zi 5ani,si stagiul militar cu termen redus de 9 luni (inainte de inceperea facultatii).Urmeaza sa ma pensionez pe caz de boala gradul III incepand cu 01.02.2014.Intrebarea mea este la calculul pensiei de invaliditate se iau in calcul si perioadele de cotizare asimilate (facultate +stagiul militar)? Daca "da" inseamna ca am un stagiu total de cotizare mai mare de 35 de ani,cat este considerat stagiul complet de cotizare?
Mentionez ca sunt nascut in luna august 1954.In speranta unui raspus va multumesc anticipat.
In calculul pensiei pensiei de invaliditate intra si stagiul asimilat(armata,facultate).
Stagiul complet este de 35 de ani.
Daca indepliniti acest stagiu,veti castiga cand veti trece la limita de varsta.
Sa inteleg prin raspunsul primit ca la cei 33 de ani si 4 luni in care am cotizat efectiv se pun si cei 5 ani si 9 luni asimilati si depasesc stagiul complet de cotizare de 35 de ani?
V-am raspuns.
Intra si stagiul asimiat(armata+facultate).
De ce sa vi se acorde stagiu potential,daca aveti stagiu asimilat ?
Pensia de invaliditate se calculeaza ca si cea de limita de varsta.
Pensie anticipata
adnana_gold
buna seara!
va rog sa-mi spuneti daca tatal meu(nascut in data de 12.07.1953),care are 35 ani si 3 luni vechime(in care este inclus stagiul militar de 1an si ... (vezi toată discuția)
Pensie
Iunian
Nascut 1952 9 ani grupa 1 9 ani grupa 2 noua ani fara grupa = 27 Facultate 5 ani Armata 9 luni Cind se iese la pensie ? (vezi toată discuția)