avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din somaj in prenatal tatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din somaj in prenatal tatal

buna zia sotia mea in august ar trebui sa nasca ea findca nu lucreaza as dori sa bag eu prenatalu doar ca eu intru de la 1ian 2014 in somaj ce trebuie sa fac sa pot sa iau indenizatia.a r va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 2 Ianuarie 2014
Tatal copilului nu poate beneficia de concediu de maternitate - prenatal si postnatal.

Tatal copilului poate beneficia de concediu pentru cresterea copilului si de indemnizatia aferenta daca indeplineste conditiile prevazute la art.2 alin.2 din OUG nr.111/20101 , si anume:
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;

b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

Din somaj se poate intra in CCC.
Vedeti aceste discutii:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate beneficia tatal de concediu pentru cresterea copilului? marcucarolina marcucarolina buna seara, beneficiaza de concediu maternal tatal daca mama nu este incadrata in munca? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si parinte in somaj apetra apetra in cazul in care parinti decid ca tatal sa intre in concediu crestere copil, acesta fiind in somaj, beneficiaza de indemnizatie? care este baza legala? (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu maternitate si de crestere a copilului pentru avocati isabela3 isabela3 Buna seara, Puteti sa ma imi spuneti pentru un avocat care are onorariu de 3000 lei pe luna cat este indemnizatia pentru concediul prenatal, concediul ... (vezi toată discuția)