avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Formular 205
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Formular 205

Am o I.I. cu un salariat si as dori sa stiu daca in formularul 205 pot sa cumulez veniturile pe un an intreg respectiv impozitul achitat si sa le inscriu in primul rand din punctul IV.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:36, 3 Ianuarie 2014
Potrivit Ordin 52/2012:

În cazul veniturilor din salarii se generează tabelul prevăzut la secţiunea V "Date informative privind impozitul pe veniturile din salarii", iar pentru celelalte venituri plătite se generează câte un tabel prevăzut la secţiunea IV "Date informative privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit", înscriindu-se datele corespunzătoare tipului de venit plătit.

....
6. Secţiunea V "Date informative privind impozitul pe veniturile din salarii" - se completează de către plătitorii de venituri din salarii, pentru fiecare persoană fizică care realizează venituri din salarii sau asimilate acestora, la funcţia de bază ori în afara funcţiei de bază.

La col. 4-8 se înscriu sumele stabilite la nivelul anului fiscal de referinţă prin cumularea valorilor aferente fiecărei luni a perioadei impozabile, pe baza datelor din statele de salarii sau a altor documente prevăzute de lege referitoare la fiecare beneficiar de venit, astfel:


Norme detaliate aveti aici [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 205 danuta munteanu danuta munteanu Buna ziua. Am urmatoarea situatie: O asociatie de proprietar, retine , declara prin declaratia 100 si plateste din Iulie 2009 - Septembrie 2009 - inclusiv, ... (vezi toată discuția)
Depunere formular 205-"declaratie informativa privind imp. retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa mihaih mihaih Potrivit art. 93 din Legea 571/2003 privind codul fiscal declaratia 205 trebuia depusa pana la data de 30.06.2008 pentru veniturile afernte anului ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende tasei tasei daca o firma a avut in 2008 profit , dar nu l-a distribuit ca dividende , profitul ramanand in firma ,mai esti obligat sa depui decl. 205 , si implicit sa ... (vezi toată discuția)