buna seara si la multi ani !
am si eu o nedumerire , vreau sa precizez ca lucrez in germania si platesc acolo contributiile sociale fiind angajat acolo .. am platit si aici contributia la casa de pensii ma intereseaza daca anii lucrati in germania se adauga la pensie in romania sau cum se procedeaza in vederea pensionarii.. scuzele de rigoare pentru formulare . va multumesc!
In cazul în care dvs. ati muncit atât in tara cât si in Germania platind contributiile de asigurari sociale în sistemele de pensii ale acestor tari, atunci veti putea beneficia de drepturi de pensie în conformitate atât cu legislatia germana, cât si cu cea româna, conform dispozitiilor Regulamentelor comunitare nr.1408/1971 si nr.574/1972.
Cererea pentru stabilirea dreptului la prestaţii o veti depune la instituţia de la locul de reşedinţă. De exemplu, daca locuiti in tara, cererea se va depune la casa de pensii din Romania, urmand sa faceti si dovada stagiului realizat in Germania. In acest caz, din Germania va trebui sa obtineti formularul european E207.